Fenerbahçe'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir? - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir?

Fenerbahçe\'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir?

Philip Cocu'nun Fenerbahçe'deki başarısızlığının ardından Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin Cocu ile yollarını ayırarak Tayfun Korkut ile anlaşacağını belirtti. Tayfun Korkut kimdir?

09.10.2018 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

, takımı başarısızlığa sürüklediği düşünülen Cocu'nun Fenerbahçe'den ayrılacağını ve yerine Stuttgart'dan ayrılan 'un getirileceğini söyledi.

TAYFUN KORKUT KİMDİR?

, 2 Nisan 1974, Stuttgart'da dünyaya geldi. Eski milli futbolcu olan Tayfun Korkut, Stuttgart yakınlarındaki Ostfildern şehrinde büyüdü ve futbola 6 yaşında yerel takım olan TB Ruit'te başladı. 12 yaşında da alt lig takımlarından Stuttgarter Kickers'ın altyapısına seçildi. Bu kulüpteyken tüm altyapı takımlarında oynayarak başarılı bir şekilde A takım'a kadar yükseldi. 13 Ağustos 1994'te Almanya Kupası karşılaşmasında SC Freiburg ile oynanan maçın son 15 dakikası oyuna girerek ilk resmî maçına çıkmış oldu.

Fenerbahçe'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir?

FENERBAHÇE İLE TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU OLDU

dönemin üçüncü ligi olan Regionalliga'da ilk lig maçına ise 25 Eylül 1994'te SSV Ulm 1846'e karşı çıktı. Ardından, 21 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer olarak Türkiye'ye gelerek ilk sezonda göze çarpan bir oyuncu haline geldi. Fenerbahçe'de ilk maçı, 8 Ağustos 1995'te Partizan Tirana ile oynanan UEFA Kupası ön eleme maçı oldu. İlk sezonunda 30 maça çıkıp 5 gol kaydederek, sezon sonunda Türkiye ligi şampiyonu oldular.

Fenerbahçe'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir?

İLK KEZ UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNADI

Eski futbolcu, 96-97 yıllarında sıkça sakatlandı ve bir dönem forma giyemedi. O sezon ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadı. 1998 yılında Başbakanlık Kupası ve Atatürk Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı. Fenerbahçe'de 5 sezon forma giymesinin ardından Arif Erdem'le beraber Real Sociedad'a transfer oldu.

Fenerbahçe'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir?

BEŞİKTAŞ'A TRANSFER OLDU

2003-2004 sezonunda ise La Liga ekibi Espanyol'a transfer olan , sezon başlarında takımda oynama şansı verilse de sezon sonuna doğru tercih edilmemeye başlayarak İspanya macerasını sonlandırdı ve 2004-2005 sezonu başında Beşiktaş kulübüne transfer oldu. Beşiktaş'ta da ilk 11 oyuncusu olarak başladığı sezonu yedek kulübesinde tamamladı. Sonraki sezonda sakatlıkları nedeniyle forma şansı bulamayınca Aralık 2005'te sözleşmesi karşılıklı feshedildi.

42 DEFA MİLLİ FORMAYI GİYDİ

, 2005-2006 sezonu devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Sezon sonunda aktif futbolculuk kariyerine son verdi. Kariyeri boyunca 94 defa milli takımlara çağrıldı, 3 kez Türkiye U-21 ve 42 defa da Türkiye forması olmak üzere toplam 45 kez milli forma giydi. Korkut, 29 Ocak 2018'den itibaren de VfB Stuttgart'in teknik yöneticiliğini yapıyor.

Son Dakika Spor Fenerbahçe'ye Geçeceği İddia Edilen Tayfun Korkut Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement