Ferit Şahenk, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

Ferit Şahenk, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini Bıraktı

Ferit Şahenk, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini Bıraktı

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Faik Şahenk, görevini Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen'e devretti.

20.09.2017 07:41  Güncelleme: 07:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Faik Şahenk'in görevini, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen'e devrettiği bildirildi.

16 YILDIR İŞİN BAŞINDAYDI

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada 16 yıldır bankanın yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen, ortaya koyduğu vizyon ve öngörüsüyle bankanın gelişimine önemli katkılar sağlayan Ferit Faik Şahenk'in, başarılarla dolu yolculuklarında çok özel bir yere sahip olduğu dile getirildi.

ONURSAL BAŞKAN OLACAK

Açıklamada, Ferit Faik Şahenk'in gelecek dönemde de "Onursal Başkan" olarak bankanın gelişimine katkı sağlamayı, tecrübeleriyle üst yönetime destek olmayı sürdüreceği vurgulanarak, yönetim kurulu bünyesinde bulundukları Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın (BBVA) deneyimli yöneticileri ve Süleyman Sözen'in liderliğinde bankaya yön vermeye devam edeceği, görev değişikliğinin, banka ve tüm paydaşlar için hayırlı olması dilendi.

SÜLEYMAN SÖZEN'E DEVRETTİ

Konuyla ilgili Doğuş Grubu'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şahenk ise Türk ekonomisinin baş aktörlerinden, bankacılık sektöründe bir dünya markası olmuş Garanti Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak taşıdığı bayrağı, çalışma arkadaşı Süleyman Sözen'e devrettiğini belirtti.

"TÜRKİYE'YE DEĞER KATMA MİSYONUMUZU SÜRDÜRÜYORUZ"

Şahenk, Doğuş Grubu olarak, BBVA ile 2010'da başlayan güçlü ortaklıkları sonucunda başta ülke ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu ortaklık neticesinde son dönemde ülkemizdeki en büyük ve doğrudan yabancı sermaye yatırımına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğuş Grubu, her geçen gün artarak devam eden yatırım ve projeleriyle Türkiye'ye değer katma misyonunu sürdürürken ben de grubumuz bünyesindeki çalışmalarıma yoğunlaşabilmek adına, gönülden bağlı olduğum Garanti Bankası'ndaki bu görev devrini gerekli gördüm. Bundan sonraki süreçte, Doğuş Grubu bünyesinde de görev alan değerli yöneticilerimiz, Garanti Bankası Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam ederken, ben de 'Onursal Başkan' olarak banka yönetimine destek olmaya devam edeceğim."

Son Dakika Ekonomi Ferit Şahenk, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement