Fernandes'e Mahkemeden Ceza - Son Dakika
Güncel

Fernandes'e Mahkemeden Ceza

Beşiktaş'ın eski yıldızı Manuel Fernandes'e bir eğlence mekanında tanıştığı iki kadını darp ettiği gerekçesiyle 12 bin TL para cezası verildi.

11.06.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın eski yıldızı Manuel Fernandes'e bir eğlence mekanında tanıştığı iki kadını darp ettiği gerekçesiyle 12 bin TL para cezası verildi.

Beşiktaş'ın Portekizli eski oyuncusu Manuel Fernandes'in 4 Mayıs 2013 günü bir eğlence mekanında tanıştıktan sonra evine götürdüğü iki genç kadını darp ettiği gerekçesiyle İstanbul 84. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, karara bağlandı. Duruşmada şikayetçiler Gülşah Ö. ile Damla Ç. hazır bulunurken, sanık Manuel Fernandes'i avukatı temsil etti.

"CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Duruşmada olayın yaşandığı rezidansa şikayetçilerin giriş ve çıkışlarını gösteren güvenlik kamera görüntüleri izlendi. CD'deki bir görüntünün ise açılmadığı belirtildi. Bu görüntülere ilişkin bilirkişi raporunun da mahkemeye ulaştığı kaydedildi. Son sözleri sorulan şikayetçiler Damla Ç. ve Gülşah Ö., görüntülerde giriş ve çıkıştaki durumlarının bazı şeyleri gösterdiğini belirtti. Damla Ç. ve Gülşah Ö., darp edildikleri anın görüntülerinin bulunmadığını kaydetti. Şikayetçiler Fernandes'in cezalandırılmasını istedi.

AVUKATI BERAATİNİ İSTEDİ

Fernandes'in avukatı Hakan İnce ise, mevcut delillerle karar vermenin hukuka aykırı olacağını belirterek, şikayetçilerin çelişkili ifadeler verdiğini kaydetti. Avukat İnce, tek delilin şikayetçilerin soyut ifadeleri olduğunu savundu. İnce, müvekkilinin durup dururken saldırmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savunarak beraat kararı verilmesini talep etti.

100'ER GÜN ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, duruşmaya verdiği kısa aranın ardından davayı karara bağladı. Fernandes'in darp suçunu işlediğinin sabit olduğuna hükmeden mahkeme, "Basit yaralama" suçunu iki kişiye yönelik işlediği gerekçesiyle toplam 100'er gün adli para cezasına çarptırdı. Günlüğü 60 TL'den bu cezayı 12 bin lira adli para cezasına çeviren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İddianamede, Fernandes'in iki kez 'kasten yaralama' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda Gülşah Ö.'nün parmaklarında ve sağ şakağında, Damla Ç.'nin de elinde ve kolunda darp izleri oluştuğu belirtilmişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement