Fernando Muslera, Uruguay'ın Dünya Kupasında En Çok Forma Giyen Kalecisi Oldu - Son Dakika
Spor

Fernando Muslera, Uruguay'ın Dünya Kupasında En Çok Forma Giyen Kalecisi Oldu

Uruguay'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Rusya karşısında 100. maçına çıktı. Muslera aynı zamanda Uruguay'ın Dünya Kupasında en çok forma giyen kalecisi oldu.

25.06.2018 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2018 FIFA Dünya Kupasında A Grubundaki son maçlarında birbirlerine rakip olan Uruguay ile turnuvanın ev sahibi Rusya, Sovyetler Birliği (SSCB) dönemi de dahil olmak üzere tarihlerinde 9. kez karşılaştı. Rusya karşısında sahaya 11'de çıkan Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı formasıyla 100'ler kulübüne giren 7. futbolcu oldu. Öte yandan Fernando Muslera bir rekora daha imza attı. Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera, Dünya Kupasındaki 15. maçına çıkarak ülkesinin turnuva tarihinde en fazla forma giyen oyuncu rekorunu da güncelledi. Bu alandaki önceki rekor Uruguay'da 14 maçla 1966, 1970 ve 1974 Dünya Kupasında forma giyen Ladislao Mazurkiewicz'de idi.

Uruguay formasıyla daha 100 maça Maxi Pereira, Diego Godin, Diego Forlan, Cristian Rodriguez, Edison Cavani, ve Luis Suarez çıkmıştı.

GALATASARAY'LA DA REKOR KIRDI!

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Spor Toto Süper Ligde 200. maç barajını geride bırakmıştı. Süper Ligdeki ilk sınavını 2011-2012 sezonunun ilk haftasında 2-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir maçında veren Muslera, 2013-2014 sezonun 33. haftasında Trabzonspor'u 4-1 yendikleri müsabakada 100. maçını oynadı. Sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği isimlerin başında gelen tecrübeli kaleci, Galatasaray'da görev yaptığı 6 sezonda birçok önemli başarı ve rekora imza attı.

Fernando Muslera, kaledeki başarılı performansının yanı sıra sarı-kırmızılı forma altında bir kez de gol sevinci yaşadı. Uruguaylı kaleci, 2011-2012 sezonunun 34. haftasında Manisaspor'u 4-0 yendikleri maçta, penaltı atışında topu ağlarla buluşturmuştu.

Fernando Muslera, Galatasaray forması ile en fazla Süper Lig maçına çıkan yabancı futbolcu unvanına sahip. Uruguaylı file bekçisi, önceki sezon 22. haftasında Beşiktaş ile oynadıkları maçta Zoran Simovic'in bu alandaki rekorunu egale etmişti.

Fernando Muslera, Uruguay\'ın Dünya Kupasında En Çok Forma Giyen Kalecisi Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fernando Muslera, Uruguay'ın Dünya Kupasında En Çok Forma Giyen Kalecisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ertaç Eser: Çok büyük kaleci,iyi karakterli insan. 17 0 Yanıtla

Advertisement