Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı - Son Dakika
Güncel

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladıFERRERO Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.

19.06.2019 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı

FERRERO Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.

Etkinliğe, İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani, Eski Büyükelçi ve Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ile bürokrasi ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Ferrero'nun Türkiye'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerini anlatan kısa bir film gösterildi ve Değerli Tarım Projesi'ne katılan çiftçiler ve gençler, Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın ile birlikte projenin hayatlarına kattıklarından bahsetti. 'Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim Projesi' kapsamında Ferrero Çikolata Genel Müdürü ve Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu, Manisa'nın Tekeler Köyü'nden gelen öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte projenin ortaya çıkışı, gelişmesi ve gelecekteki planlamalarını anlattı.

Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Grubu'nun global sosyal sorumluluk stratejisinden bahsederek, 'insanlar' ve 'yaşadığımız dünya' olmak üzere iki ana konuya odaklandıklarını belirtti. Marsili, "İnsan için, ürünlerin kalitesi ve tazeliği, gıda güvenliği, sorumlu iletişim ve çok sayıda çocuğa ulaşan ve aktif yaşamı teşvik eden KINDER+SPORT programı gerçekleştiriyoruz. İkinci ana başlık olan yaşadığımız dünyada ise, çevresel sürdürülebilirliğin doğru yönetimi, sürdürülebilir ve izlenebilir tedarik zincirleri ile hammadde tedariki üzerinde duruyoruz. Yenilikçi tarım uygulamalarını destekliyoruz. Özellikle Karadeniz'de uyguladığımız 'Ferrero Değerli Tarım Projesi' bu konudaki en önemli örneğimizdir" dedi.

"35 BİN ÇİFTÇİYE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ise, Türkiye'deki yatırımlarına hız vererek 2013 yılında Manisa'da üretime başladıklarını ve kısa bir süre içerisinde buradaki fabrikalarını grubun en önemli üretim tesislerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Ferrero Türkiye'nin bin 600'ün üzerinde çalışanı ve binlerce tedarikçisi ile büyük bir işveren olduğunu dile getiren Aldo Kaslowski, "2019 yılı itibarıyla 35 bin çiftçiye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ferrero Grubu olarak sosyal sorumluluk projelerimiz ile küresel alanda olduğu gibi yerel düzeyde de toplumsal gelişime, ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu konuda yaptığımız çalışmaları farklı boyutlara taşıyarak daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"TÜRK FINDIĞINI VE TARIMINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye için fındığın çok önemli olduğunu söyleyen Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın, fındığın en önemli ihraç kalemlerinden birisi olduğunu belirtti. Akın, "Biz fındığın sadece alıcısı değiliz. Ürünlerimize değer katan, ürünlerimizi diğer ürünlerden ayrıştıran fındık olduğu için fındığa karşı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumluluğu da çeşitli projeler ve fikirlerle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimize 5 yıldır, 70 tane ziraat mühendisi ve sosyal uzman ile sahada destek veriyoruz. Böylece 35 bin çiftçiye ulaşmış olduk. Buradaki maksadımız ise, tarımı sürdürebilir kılmaktır. Fındık verimini ve kalitesini artırmaktır. Gıda sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda evrilmesine katkıda bulunmaktır. Bu projeye ortalama 5 yıldır devam ediyoruz. Bundan sonra da Türk fındığını ve tarımını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"ÖRNEK BAHÇELERİMİZİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ise, Karadeniz Bölgesi'nde değişik projeler yürüttüklerini kaydetti. Kadın çiftçilerin ve girişimcilerin Türkiye'deki sistemle ilgili olarak ihtiyacı olan atılımı atacaklarını söyleyen Gümüşlüoğlu, "Karadeniz'de de bunun canlı örneğiyiz. Tarım arazilerinin doğru sulanması, ilaçlanması, modernizasyonun sağlanabilmesi ve aynı zamanda çiftçilerimizin sağlıkları ile ilgili olarak sosyal çalışmalar yürütülebilmesi gibi pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, Türk fındığının verimini ve kalitesini arttırmak bizim için çok önemlidir. 2013-2014 yılından itibaren 'Ferrero Değerli Tarım Projesi' ile beraber örnek bahçelerde modern tarım ve budama teknikleri ile beraber fındığın verimini ve kalitesini bizimle beraber çalışan çiftçilerimize gösterebiliyoruz. Örnek bahçelerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Etkinlikten görüntü
-İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani konuşması
-Eski Büyükelçi ve Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili konuşması
-Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski konuşması
-Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın röp.
-Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Gizem KARADAĞ-Haluk KARAASLAN/ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı
    11:37 Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı

    Ağrı Kızılay şubesinin her sene düzenlediği 'Bir Sınıf Bir Koli' projesi bu yıl tekrar başlatıldı. Ramazan ayından önce dağıtılan boş gıda kolileri, öğrencilerin evlerinden getirdiği malzemelerle doldurulmaya başlandı. Proje kapsamında toplanan gıda kolileri, gönüllü ekipler tarafından deprem bölgesindeki ailelere teslim ediliyor. Ayrıca Kızılay ekipleri, günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapmaya devam ediyor. Yardım çalışmalarının yoğunlaştığı bu ayda, gönüllüler ailelere sıcak pide dağıtımı yaparak sofralarını eksiksiz dolduruyor.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.

  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi
    11:34 Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılan operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu haplar ve silah parçaları da bulundu. 37 şüpheli tutuklandı ve 329 aranan kişi yakalandı.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti
    11:34 Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti

    Kırklareli'nde bir markette alışveriş yapan kadın, kimliği belirsiz kişinin tacizine uğradı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor
    11:33 Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor

    Eskişehir Seyitgazi İlçe Belediyesine ait kullanılmayan lojman ve depolama alanlarının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. İkiçeşme Mahallesi'nde bulunan bu alanlarda ölü köpek yavrularının bulunması ve kimliği belirsiz kişilerce kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, boş binaların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve buraların yıkılıp yeni konutlar yapılmasını istediklerini belirtiyor.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı
    11:31 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, ilçedeki bir otelde düzenlenen proje tanıtımında, halkçı ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti. Mandalinci, su, trafik, altyapı, yaşam parkları, sosyal ve spor tesislerine kadar projelerini tek tek anlattı. Ayrıca, su sorununun çözümüne yönelik olarak Ekinambarı bölgesinde kaynaktan suyun arıtılarak Mumcular Barajı'na verilmesi ve Turgutreis bölgesinde denizden su arıtma tesisi kurulması gibi önlemler alacaklarını söyledi.


Advertisement