Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı - Son Dakika
Güncel

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladıFERRERO Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.

19.06.2019 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı

FERRERO Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.

Etkinliğe, İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani, Eski Büyükelçi ve Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ile bürokrasi ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Ferrero'nun Türkiye'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerini anlatan kısa bir film gösterildi ve Değerli Tarım Projesi'ne katılan çiftçiler ve gençler, Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın ile birlikte projenin hayatlarına kattıklarından bahsetti. 'Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim Projesi' kapsamında Ferrero Çikolata Genel Müdürü ve Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu, Manisa'nın Tekeler Köyü'nden gelen öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte projenin ortaya çıkışı, gelişmesi ve gelecekteki planlamalarını anlattı.

Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Grubu'nun global sosyal sorumluluk stratejisinden bahsederek, 'insanlar' ve 'yaşadığımız dünya' olmak üzere iki ana konuya odaklandıklarını belirtti. Marsili, "İnsan için, ürünlerin kalitesi ve tazeliği, gıda güvenliği, sorumlu iletişim ve çok sayıda çocuğa ulaşan ve aktif yaşamı teşvik eden KINDER+SPORT programı gerçekleştiriyoruz. İkinci ana başlık olan yaşadığımız dünyada ise, çevresel sürdürülebilirliğin doğru yönetimi, sürdürülebilir ve izlenebilir tedarik zincirleri ile hammadde tedariki üzerinde duruyoruz. Yenilikçi tarım uygulamalarını destekliyoruz. Özellikle Karadeniz'de uyguladığımız 'Ferrero Değerli Tarım Projesi' bu konudaki en önemli örneğimizdir" dedi.

"35 BİN ÇİFTÇİYE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ise, Türkiye'deki yatırımlarına hız vererek 2013 yılında Manisa'da üretime başladıklarını ve kısa bir süre içerisinde buradaki fabrikalarını grubun en önemli üretim tesislerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Ferrero Türkiye'nin bin 600'ün üzerinde çalışanı ve binlerce tedarikçisi ile büyük bir işveren olduğunu dile getiren Aldo Kaslowski, "2019 yılı itibarıyla 35 bin çiftçiye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ferrero Grubu olarak sosyal sorumluluk projelerimiz ile küresel alanda olduğu gibi yerel düzeyde de toplumsal gelişime, ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu konuda yaptığımız çalışmaları farklı boyutlara taşıyarak daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"TÜRK FINDIĞINI VE TARIMINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye için fındığın çok önemli olduğunu söyleyen Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın, fındığın en önemli ihraç kalemlerinden birisi olduğunu belirtti. Akın, "Biz fındığın sadece alıcısı değiliz. Ürünlerimize değer katan, ürünlerimizi diğer ürünlerden ayrıştıran fındık olduğu için fındığa karşı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumluluğu da çeşitli projeler ve fikirlerle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimize 5 yıldır, 70 tane ziraat mühendisi ve sosyal uzman ile sahada destek veriyoruz. Böylece 35 bin çiftçiye ulaşmış olduk. Buradaki maksadımız ise, tarımı sürdürebilir kılmaktır. Fındık verimini ve kalitesini artırmaktır. Gıda sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda evrilmesine katkıda bulunmaktır. Bu projeye ortalama 5 yıldır devam ediyoruz. Bundan sonra da Türk fındığını ve tarımını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"ÖRNEK BAHÇELERİMİZİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ise, Karadeniz Bölgesi'nde değişik projeler yürüttüklerini kaydetti. Kadın çiftçilerin ve girişimcilerin Türkiye'deki sistemle ilgili olarak ihtiyacı olan atılımı atacaklarını söyleyen Gümüşlüoğlu, 'Karadeniz'de de bunun canlı örneğiyiz. Tarım arazilerinin doğru sulanması, ilaçlanması, modernizasyonun sağlanabilmesi ve aynı zamanda çiftçilerimizin sağlıkları ile ilgili olarak sosyal çalışmalar yürütülebilmesi gibi pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, Türk fındığının verimini ve kalitesini arttırmak bizim için çok önemlidir. 2013-2014 yılından itibaren 'Ferrero Değerli Tarım Projesi' ile beraber örnek bahçelerde modern tarım ve budama teknikleri ile beraber fındığın verimini ve kalitesini bizimle beraber çalışan çiftçilerimize gösterebiliyoruz. Örnek bahçelerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Ferrero Grubu, 9\'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Depremi Sonrası İyilik Hareketi
    11:26 İzmir Depremi Sonrası İyilik Hareketi

    İzmir depreminde kaybettiği ikiz çocukları adına vakıf kuran Tülin Batmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileriyle bir panelde buluştu. Batmaz, yaşadığı büyük acıya rağmen 'enkazdan doğan iyilik ikizim' hareketini başlatarak, Türkiye'ye örnek oluyor. Vakıf, şimdiye kadar 12 bin çocuğa yardım eli uzattı ve birçok projeye imza attı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ile yapılan iş birliği protokolüyle vakıf, üniversitenin imkanlarından yararlanacak ve öğrencilere yönelik çalışmalar yapacak.

  • Kağıthane'de Bir Taksici Tarafından Ördek Ezilerek Öldürüldü
    11:26 Kağıthane'de Bir Taksici Tarafından Ördek Ezilerek Öldürüldü

    Kağıthane'de yaşayan Anahıt Khachatryan, sahiplendiği ördeği 'Pamuk'un bir taksici tarafından ezilerek öldürüldüğünü iddia etti. Khachatryan, adliyeye giderek şikayetçi oldu ve taksiciyi suçladı. Gözyaşları içinde konuşan Khachatryan, hayvanın bir can olduğunu ve adaletin sağlanmasını talep etti.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı
    11:23 Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı

    Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 2021'de çıkan yangından etkilenen 14 hektarlık ormanlık alan, atılan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı. Aladağlar Milli Parkı'nda çıkan yangının ardından bölge temizlendi ve orman ekipleri tarafından yoğun çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 150 kilogram tohum atılan alanda, 2,5 yıl sonra fidanlar filizlenmeye başladı. Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, bölgenin koruma altında olduğunu ve ormanlaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak
    11:23 Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını belirtti. Ayrıca Kayapa'ya bağlantı yolunun yapılacağını ve ormanlık alanın korunacağını söyledi.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.


Advertisement