Ferzan Özepek, Yeni Filmi İstanbul Kırmızısı'nı Roma'da Tanıttı - Son Dakika
Dünya

Ferzan Özepek, Yeni Filmi İstanbul Kırmızısı'nı Roma'da Tanıttı

Ferzan Özepek, Yeni Filmi İstanbul Kırmızısı\'nı Roma\'da Tanıttı

ÇEKİMLERİ geçen Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul'da yapılan 'İstanbul Kırmızısı'nın tanıtımına, yönetmen Ferzan Özpetek, filmin İtalyan yapımcısı Tilde Corsi, Türk yapımcılardan Zümrüt Arol Bekçe katıldı.

23.10.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEKİMLERİ geçen Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul'da yapılan 'İstanbul Kırmızısı'nın tanıtımına, yönetmen Ferzan Özpetek, filmin İtalyan yapımcısı Tilde Corsi, Türk yapımcılardan Zümrüt Arol Bekçe katıldı. Filmden üç dakikalık tanıtım videosunun gösterildiği etkinlikte, film ekibi, İtalyan basınının sorularını yanıtladı.

Filmin oyuncu kadrosunun tamamının Türk olmasına ilişkin bir soru üzerine de usta yönetmen, filmin oyuncularının her birinin ayrı ayrı yıldız olduğunu, hepsinin dünyanın farklı yerlerinde tanındığı aktardı. Tanıtımın ardından Roma'da yerleşik Türk gazetecilere konuşan Özpetek, böylesine bir prodüksiyonla doğup büyüdüğü memleketi İstanbul'a dönmenin kendisi için önemli olduğunu dile getirerek "Benim için çok güzel bir tecrübe oldu. 20 yıl aradan sonra Hamam filminden sonra, Harem Suare'yi çekmiştim. Biraz karışıktı, zordu. Harem Suare benim için çok önemli bir filmdi ama bu kadar seneden sonra yeniden dönmek, böyle bir prodüksiyonla yani BKM, bütün onun yarattığı kolaylıklar, onun yarattığı atmosfer" dedi.

İKİ ÜLKE, İKİ ŞEHİR, İKİ LİSANIM VAR

Türkiye'de doğup büyüyen, 1976'dan beri İtalya'da yaşayan ve İtalyan sinemasının önde gelen yönetmenlerinden biri olan Özpetek, bunu önemsediğini aktararak "Şanslıyım onu fark ettim. İki ülkem, iki şehrim, iki lisanım var ya, o çok güzel oldu" dedi.

Başrollerinde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Çiğdem Onat, Serra Yılmaz ve Zerrin Tekindor'un yer aldığı "İstanbul Kırmızısı"nın Mart ayı başında gösterime girmesi bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Ferzan Özepek, Yeni Filmi İstanbul Kırmızısı'nı Roma'da Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement