FEST Travel 30. Yıl Şöleni 3. Gününde… - Son Dakika
Güncel

FEST Travel 30. Yıl Şöleni 3. Gününde…

Şölen'in 2.etkinliği Doç. Dr. Necmi Aksoy tarafından yapılan "Dendroloji – Ağaç Bilimi" sunumu oldu.

12.08.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şölen'in 3.gününde ilk etkinlik; "Tarihi Yarımada" gezisi oldu. Yıldırım Büktel gezginlere; nice tarihi eserin yer aldığı Tarihi Yarımada'da, geçmişin izini günümüzde sürmek isteyenler için eşsiz bir kültür ve eğlence mekânı olan Sultanahmet Meydanı'nı ve çevresindeki eserleri anlattı.

Necmi Aksoy; Eski Türklerde ve Osmanlı'da ağaç kültü ve kültürü, ağaçlar nasıl tanınır? Ağaç ve çalı nedir? Ağaç ve çalıların tanınmasındaki dış morfolojik özellikler (habitat, kabuk, sürgün, tomurcuk, çiçek, kozalak, meyve, tohum vb.) nelerdir? gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

Şölen'in 3.etkinliği; " Afrika'da Safari" sunumuydu. Ozan Can Bahçe katılımcılara; insanlığın doğuş yeri Kara Kıta'nın doğudaki kalbi, büyük Rift Vadisi ile siyah gergedanların, flamingoların cenneti Nakuru'su ve rengarenk, ilgi çekici yaşamları ile Maasai'lerin yurdu, vahşi kedilerin krallığı "benekli" Mara'si ile Kenya'yı, akasya ağaçlarıyla bezeli, Büyük Göç'ün başrol oyuncusu, "uçsuz bucaksız" Serengeti'si ve dünyanın en büyük bozulmamış kalderası Ngorongoro'su ile Tanzanya'yı ve köle ve baharat ticaretinin merkezi, Freddie Mercury'nin doğum yeri Zanzibar'ı anlattı.

Şölen'in son etkinliği Nedime Dicle tarafından yapılan "Peru – Bolivya" sunumu oldu. Katılımcılar Nedime Dicle ile sadece eşsiz bir doğa değil, aynı zamanda yüzyıllardır ayakta kalabilmiş bir yerli kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel FEST Travel 30. Yıl Şöleni 3. Gününde… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement