Fest Travel farkıyla Hindistan Katmandu Gezisini Kaçırmayın! - Son Dakika
Güncel

Fest Travel farkıyla Hindistan Katmandu Gezisini Kaçırmayın!

Fest Travel farkıyla Hindistan Katmandu Gezisini Kaçırmayın!

Katmandu, modern hayatın etkileyemediği doğası ve mistisizmin zirvelerinden biri. Katmandu'nun doğal güzellikleri Himalayalar ve mistik yaşam biçimi her yıl binlerce insanı Nepal'de buluşturmaya devam ediyor.

28.05.2015 09:25  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO tarafından dünya miras alanları içerisine katılmış olan Katmandu'nun Durbar Meydanı, 12. ve 18. yüzyıllar arasında Nepal kralları tarafından inşa ettirilmiş saraylar, tapınaklar, mabetler ve avlularla dolu.

Katmandu'nun dini ve sosyal merkezi olan bu meydanda, bizlere farklı gelebilecek fakat farkındalık yaratacak bir yaşamı gözlemlemek mümkündür. Mesela dünyevi her şeyden elini eteğini çekmiş sadece ibadet etmek için yaşayan Sadular, Brahma rahipleri, turistler, sokaklarda dolaşan inekler ve dilencileriyle karışık ve canlı bir atmosfere sahip olan sokaklar... Üstelik Katmandu meydanının birçok avlu, tapınak, mabet ve saraylardan oluşması Katmandu'yu ayrıca ilginç kılıyor.

Bir zamanların "city of love" (aşk şehri) olarak anılan Katmandu, geçmiş yıllardan beri sevginin, barışın ve uyumun simgesi olarak görülmüştür.

Sadece Katmandu değil, Hindistan'ın binlerce yıllık doğu felsefesini, inançlarını, tanrıları ve tanrıçaları içine alan mimari zenginliklerinden bazı güzergâhlar da bu gezinin kapsamı içinde.

21 yıldan beri bu bölgeye gezi yapan FEST Travel; UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Hümayun Türbesi, Kutub Minar, Cantar Mantar, Fatehpur Sikri, Agra Kalesi, Tac Mahal, Kacuraho Tapınakları ve Katmandu Vadisi'ni bu özel bölgenin güzergâhları olarak belirledi.

Bu güzergâhları keşfederken binlerce yıllık doğu felsefeleri, yaşam biçimleri, ölü yakma törenleri, ayinler ve mimari zenginliklere tanıklık edeceksiniz.

Farklı bir yaşam deneyimine kendinizi açmak için Hindistan Katmandu gezisini kaçırmayın!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fest Travel farkıyla Hindistan Katmandu Gezisini Kaçırmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement