Festival Coşkusu Tüm Şehri Sardı - Son Dakika
Güncel

Festival Coşkusu Tüm Şehri Sardı

Kültürlerin kaynaştığı bir organizasyon haline gelen festivalin dış park gösterileriyle, halk dansları ekipleri şehrin dört bir köşesinde ilçe halkına birbirinden güzel koreografiler sunuyor.

17.07.2017 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi tarafından 14 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen 30'uncu Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin coşkusu tüm şehri sardı. Festival kapsamında belirlenen bölgelerde gerçekleştirilen Dış Park Gösterileriyle, yurt dışından gelen misafir ekipler ve yerel kültür derneklerinin halk dansları ekipleri ilçe halkıyla buluşuyor.

Dış park gösterileri ile organizasyonun heyecanı ve coşkusu tüm şehre yayılırken, bu etkinliklerle beraber gündüz dış park gösterileri, akşam kültür derneklerinin örf adet ve geleneklerinden kesitler sundukları çadır etkinlikleri ve Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen farklı kültürlerin halk dansları ekiplerinin sergiledikleri oyunlarla birlikte festival adeta 24 saat yaşanıyor.

ÜÇ FARKLI NOKTADA ETKİNLİK

Farklı coğrafyalardan farklı kültürlerin birleştiği ve kaynaştığı bir organizasyona ev sahipliği yapan İnegöl, halk dansları ekiplerinin sundukları gösteriler ile festivalin coşkusuna ortak oluyor. Her gün şehrin üç farklı yerinde ilçe halkıyla buluşan yerli ve yabancı ekipler, sergiledikleri oyunlar ile kültürlerinden izleri sahneye taşıyor. Pazar günü yapılan ilk Dış Park Gösterisi, heykel önünde gerçekleştirildi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Dış Park etkinliğinde Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Kırgızistan, Bosna Hersek, Kosova ve Karadağ ekipleri hünerlerini sergiledi. Aynı saatlerde Akhisar Mahallesi'nde Ahıska Türkleri Kültür Derneği, Azerbaycan, Bulgaristan, Adige ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekipleri gösterilerini sundu. Kurşunlu Mahallesi'nde ise Şavşat Kültür Derneği, Kazakistan, Gürcistan, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti ve Makedonya ekipleri gösterilerini sundu.

DIŞ PARK GÖSTERİLERİ 3 GÜN DAHA SÜRECEK

Halk dansları ekiplerinin ortaya koydukları oyunlar, izleyenlerden büyük bir beğeni topladı. Vatandaşlar alkışlarıyla gösterilere eşlik ederken, bugün Mesudiye Mahallesi muhtarlık önü, Uzun Sokak Girişi ve Yeniceköy Mahallesi Ek Hizmet Binası önünde Dış Park Gösterileri yapılacak. Salı günü Tahtaköprü Mahallesi Ek Hizmet Binası önü, Cerrah Mahallesi Ek Hizmet Binası önü ve Alanyurt Ek Hizmet Binası önünde yapılacak gösteriler ile dış park gösterileri tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festival Coşkusu Tüm Şehri Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi
    09:57 Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi

    Adana'da Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca uyuşturucu madde ve çalıntı araçlar da ele geçirdi. 7 kişi ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuklandı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerindeki kara yollarında trafikte olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.

  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'
    09:50 Depremzede protezine kavuştu: 'Yürümeyi özlemiştim'

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, yeni proteziyle artık yürüyebiliyor. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılan Akkoç, yaşadığı zorlu süreci anlattı ve protezinin hayatını nasıl değiştirdiğini paylaştı.


Advertisement