Festival Sahnesinde İspanyol Rüzgarı Esecek "Suite Espanola" - Son Dakika
Kültür Sanat

Festival Sahnesinde İspanyol Rüzgarı Esecek "Suite Espanola"

Festival Sahnesinde İspanyol Rüzgarı Esecek "Suite Espanola"

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya'da buluşturan 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali sahnesinde "Suite Espanola " ile İspanyol rüzgarı esecek.

28.11.2013 08:14  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzleyicinin nefesini tutarak izleyeceği bu enfes İspanyol gecesinde, piyanist Rosa Torres Pardo ve Flamenko şarkıcısı Rocio Marquez Limon sahne alacak. Enrique Granados, Isaac Albéniz, Federico García Lorca ve Manuel de Falla'nın özgür müziğinden esinlenen aynı zamanda geçmişin köklerini arayan tınıları birleştiren ikili; müzikleriyle izleyenlere eski ve yeninin ruhunu birarada sunuyor. Müziğin her iki dünyasına da keşif yolculuğuna çıkaran ikili, etkileyici sahneleriyle 28 Kasım Perşembe saat 20:00'de Antalya Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

"Aşk sihirbazı"

Festivalin bu eğlenceli gecesinde ikili ilk olarak E. Granados'un İspanyol ressam Francisco Goya'dan etkilenerek bestelediği"Goya"adlı eseri seslendirecek. Ardından F.G. Lorca , M. De Falla ve I. Albeniz'in"Lorguiana" ve M.Falla'nın "Pandomim" , "Sahne" , "Tutam Dansı", "Terör Dansı" ve "Aşk Ritüeli" bölümlerinden oluşan "Aşk Sihirbazı" eserini yorumlayacaklar. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festival, Volkswagen ana sponsorluğunda 30 Kasım tarihine kadar devam edecek. "Şehirde Müzik Var" sloganı ile festival, 14'üncü yaşında da sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Festival Sahnesinde İspanyol Rüzgarı Esecek 'Suite Espanola' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement