Festivaldeki 'Kahramanmaraş Kına Gecesi' İlgile İzlendi. - Son Dakika
Güncel

Festivaldeki 'Kahramanmaraş Kına Gecesi' İlgile İzlendi.

Festivaldeki 'Kahramanmaraş Kına Gecesi' ilgile izlendi.

12.05.2018 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festivaldeki 'Kahramanmaraş Kına Gecesi' ilgile izlendi.

İstanbul Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilen 3. Etnospor Kültür Festivali'ndeki Kahramanmaraş Çadırı yoğun ilgi gördü. Kahramanmaraş Kına Gecesi etkinliği merakla izlendi.

3. Etnospor Kültür Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra Moğolistan, Yakutistan, Kırgızistan, Rusya, Katar, Japonya ile Kazakistan'dan sporcular katıldı. 13 Mayıs'a kadar sürecek festivalin katılımcıları arasında yer alan Kahramanmaraş stantı da büyük ilgi gördü. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı festivalde Kahramanmaraş yöresine ait Maraş Tarhanası, Firik, Ceviz, Fıstık Ezmesi Döneri, Mayam Şerbeti, dondurması gibi yöresel ürünleri ile içli köfte, mimbar, tirşik gibi Maraş Mutfağına has yemekler davetlilere sunuldu. ALTINI GÖRDÜ AVCUNU AÇTI

Cirit, güreş gibi geleneksel sporların yapıldığı festivalin en çok ilgi çeken etkinliklerinden biri de Kahramanmaraş yöresinin geleneklerine uygun kına gecesiydi. Kına yakıldı, yanık türküler söylendi, halaylar çekildi ve takılar takıldı. Kına sırasında gelin ancak kaynanasının gösterdiği altından sonra avcunu açtı. Başı kırmızı tülbentle örtülü vaziyette gelin ata bindirilerek davul zurna eşliğinde damat tarafının çadırına götürüldü. Ancak geleneklere uygun olarak Gelin attan inmiyor kayınbabası ne verecek ve aynı şekilde damadın amcasının ne vereceği anonsuna; Kayınpederden bir inek, damadın amcasından da ceviz ağacı sözü gelince gönüller de bir oldu...Daha sonra yine yörenin gelenekleri doğrultusunda gelin çömleği yere çarparak kırdı ve yeniden türküler, şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Festivalde herkesin merakla izlediği kına gecesi alkışlarla sona erdi.

Festivaldeki \'Kahramanmaraş Kına Gecesi\' İlgile İzlendi.
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Festivaldeki 'Kahramanmaraş Kına Gecesi' İlgile İzlendi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement