Festivale Özel Sergi Bahçeşehir'de - Son Dakika
Güncel

Festivale Özel Sergi Bahçeşehir'de

Festivale Özel Sergi Bahçeşehir\'de

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Hafıza-Hatıra (Memento-Memory) adlı serginin açılışı yapılacak.

01.10.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Hafıza-Hatıra (Memento-Memory) adlı serginin açılışı yapılacak.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Ebru Nalan Sülün'ün küratörlüğünde gerçekleşecek sergiye Karaalioğlu Parkı içinde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Merkezi ev sahipliği yapacak. Bahçeşehir Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve 7 -14 Ekim tarihleri arasında açık kalacak sergi performans, video enstalasyon, ready made, fotoğraf, seramik enstalasyon ve resim tekniklerinden oluşuyor.

Eserleri ya da performanslarıyla sergide yer alan sanatçılar arasında şu isimler bulunuyor:

"Alper Tabak, Burhan Kum, Gül Yasa, Handan Dayı,Hande Rastgeldi, Hanife Yüksel, Ilgaz Özgen Topçuoğlu, Işık Aslıhan, Kemal Tizgöl, Kübra Gürleşen, Nevin Yavuz Azeri, Onur Fırat Fen, Özlem Ayla Sarnıç, Özgür Önürme, Özge Biltekin, Umut Kayapınar."

Sergide, Marcel Proust'un "Kayıp Zamanın İzinde -Mahpus" adlı eseri referans alınarak "hafıza-memory" ve "hatıra-memento" kavramları ekseninde yanıtlar aranırken, sergiye ev sahipliği yapan ve Cumhuriyet dönemi konut mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan tarihi apartmanın odaları bu kez sanat yoluyla başkalaşıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Festivale Özel Sergi Bahçeşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement