"Festivalimiz Her Yönüyle Heyecanlı, Coşkulu ve Başarılı Geçti" - Son Dakika
Güncel

"Festivalimiz Her Yönüyle Heyecanlı, Coşkulu ve Başarılı Geçti"

"Festivalimiz Her Yönüyle Heyecanlı, Coşkulu ve Başarılı Geçti"

23.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri, 2018 Yılı Güreş Ağasının seçimi ve ödül töreniyle tamamlandı.

10.07.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FESTİVAL HEM TİCARİ HAYATI HAREKETLENDİRDİ HEM DE MALATYA'YI TANITTI

Yeşilyurt İlçesinin tarihini, geleneklerini ve göreneklerini, sokak oyunlarını, kültürel değerlerini günümüze taşımanın yanı sıra gelecek kuşaklara aktarması için düzenlenen 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali, bir yandan kentin ekonomisinin canlanmasına ve hareketlenmesine vesile olurken, diğer yandan ilçenin tüm güzelliklerinin dünyaya aktarılmasına imkân tanıdı.

Yoğun ilgi altında gerçekleşen kortej yürüyüşü ve açılış töreninin ardından düzenlenen sportif ve kültürel etkinliklerle ilçe sakinleri doyasıya bir festival heyecanını yaşadı. Kardeşlik, dayanışma ve birliktelik havasında geçen festival etkinlikleri boyunca Yeşilyurt İlçesinde hareketli anlar yaşandı.

FAHRİ NALBANT KARAKUCAK GÜREŞLERİNE YOĞUN İLGİ

Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkı Güreş sahasında gerçekleşen Fahri Nalbant Karakucak Güreşlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 22. ve 23.Güreş Ağası Kahraman Kavuk, İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı İsmet Elgül, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin Başkanları, Hürriyet Gazetesi Yazarı Malatyalı Vahap Munyar, güreşçilerin aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi.

POLAT, "FESTİVALİMİZE DESTEK VE KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise "Her yıl festival etkinliğimizi genişleterek ve geliştirerek devam ettirmenin onurunu yaşıyoruz. Kültür, kiraz ve spor başlıkları altında düzenlediğimiz festivalimiz her yönüyle heyecanlı, coşkulu ve başarılı geçti, hemşerilerimizle birlikte birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde güzel bir festival düzenledik. Festivalimizin her anı ayrı bir renk, heyecan ve coşkulu doluydu. Böylesine geniş kapsamlı bir festivalin başarılı geçmesinde emeği bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

POLAT, "FESTİVALİMİZ DAYANIŞMA RUHUMUZA GÜÇ VERDİ"

Festivallerin kentlerin ve ilçelerin bütün yönleriyle tanıtılması açısından ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Belediye Başkanı Polat,"Festivaller milletimizin birlik ve beraberliğini pekişmesinde önemli bir hizmet alanıdır. Yurt içi ve yurt dışından gelerek festivalimize katılan hemşerilerimiz ile kentimizde bulunan kıymetli vatandaşlarımız arasında dayanışma ve birliktelik ruhu daha güçlü hale geliyor. Festivallere katılanların arasında güzel dostlukların kurulması, heyecanı ve coşkuyu ortaklaşa yaşamaları toplumdaki kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile oluyor. Toplumun sosyal dokusuna katkı sunan festivaller bu açıdan önemli işlevler görmektedir. Göreve geldiğimiz 2014 yılı Mart ayından itibaren festivalimizin daha coşkulu, heyecanlı ve ilçemizin tüm bölgelerine yaygınlaştırmak, uluslar arası boyutlara taşımak adına gayret sarf ettik, bunda da başarılı olduk. Bizim amacımız kentimizi ve ilçemizin tüm güzelliklerini geniş kesimlere duyurmak ve tanıtımı sağlıklı zeminde yürütmektir. Malatya'da yaşayan kıymetli hemşerilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri, il dışından gelenlerle kaynaşmalarını sağlamak adına her yönüyle başarılı bir festival organizasyonu yapmak, bu güzellikleri vatandaşlarımızla buluşturmak bizim adımıza gururdur. Kültürel ve sportif faaliyetlerle ilçemiz geride bıraktığımız haftayı çok hareketli ve heyecanlı geçirdi.Hedefimiz festivalimizin boyutlarını daha da genişletmektir. Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, TBMM Başkan Vekilimize, AK Parti Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti İl Başkanımıza, açılışımızda bizimle aynı heyecanı yaşayan TOBB ve TESK Başkanlarımıza, işadamlarımıza, meslek örgütlerinin başkanlarına, yerel ve ulusal medya kuruluşlarımızın temsilcilerine, mahalle muhtarlarımıza ve desteklerini esirgemeyen kıymetli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Festival için aylardır yoğun mesai yapan Başkan Yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize, personellerimize, etkinliklerimize katılan takımlara ve sporcularımıza, ilgi ve desteklerini her zaman yanımızda gördüğümüz vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇIRMIKTI'NIN GELİNİ OLMAK BENİ ADIMA GURURDUR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Çırmıktı'nın gelini olduğu için gurur duyduğunu söyledi.
Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,"Yeşilyurt İlçesi bizim için çok farklı ve ayrıcalıklıdır, Çırmıktı'nın gelini olmaktan gurur duyuyorum. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat Çırmıktı'yı ayakta tutmak için büyük mücadele veriyor. Yeşilyurt'un ayakta kalması bizim için çok önemlidir. Merkezdeki çevre düzenlemeler, yapmış olduğu yatırımlar ve desteklerle Çırmıktı'nın yaşamasını sağlayacaktır. Türkiye'deki yoğun gelişmelerden dolayı dünkü açılış törenine katılamadığım için üzgünüm ancak bugün karayoluyla geldim ve sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Her yıl ilçemizde kültürel ve sportif etkinliklerle dolu dolu festival heyecanı yaşıyoruz, emeği geçenleri tebrik ediyorum.24. Güreş Ağamız Mehmet Nalbant'ın güreş sahasıyla ilgili yapacaklarını duymaktan büyük bir mutluluk duydum, ağalık öyle kolay bir iş değildir" diye konuştu.

"MEHMET NALBANT 2018 YILI GÜREŞ AĞASI OLDU"

Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri sırasında gelecek yılın güreş ağası da belli oldu. Açık artırma usulüyle yapılan ağalık seçiminde 60 bin TL vereceğini vadeden Mehmet Nalbant, 2018 yılının Güreş Ağası oldu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, karakucak güreşlerinin yaşaması ve yaşatılması için ekonomik anlamda destek sağlayan bu yılki güreş ağası Kahraman Kavuk ile 60 bin TL karşılığında ağalık seçimini kazanan Mehmet Nalbant'a teşekkür etti.

KAVUK, "FESTİVALİMİZ TOPLUMSAL HUZUR VE KAYNAŞMAYA KATKI SAĞLADI"

Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri 22 ve 23. dönem Güreş Ağalığını yapan İşadamı Kahraman Kavuk, festivalinin amacının dalbastı kirazının tanıtılması, il dışından gelen misafirlerle bütünleşmek ve kaynaşmak olduğunu ifade ederken, "İlçemizde her yıl geleneksel hale getirilen Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali, Çırmıktı'nın dokusunu ve değerlerini koruyarak, bütün Yeşilyurt'a yayılan bir festival düzeyine ulaştı, bu tabii ki çok büyük emek istiyor. Geniş kapsamlı, uluslar arası boyutlara ulaşan bu festivalin düzenlenmesinde yoğun çaba sarf eden Yeşilyurt Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

NALBANT, "ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERİN AĞASI OLMAK"

Güreş ağalığını kazanan Mehmet Nalbant ise, Çırmıktılı olmaktan her zaman onur duyduğunu dile getirdiği konuşmasında, "Ben bu toprakların bir evladıyım burada yaşıyorum, burada nefes alıyorum. Ağalıkta çok güzel bir duygu ama önemli olan gönüllerin ağası olmaktır. Yüreğinde sevgiyi, barışı, vatan, millet, ülke sevdasını taşıyan insanlar gönüllerin ağasıdır. Güreşe verdiği önem nedeniyle Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

SPORTİF ETKİNLİKLERDE 100 BİN TL'YE YAKIN PARA ÖDÜLÜ DAĞITILDI

Festival kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri, futbol turnuvası, ulusal masa tenisi, atlı cirit, sokak basketbolu ve okçuluk yarışmalarında dereceye giren takım ve sporcuların ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Tüm etkinlerde dereceye giren sporculara 100 Bin TL'ye yakın para ödülü, kupa, madalya, katılım belgesi dağıtılırken, il dışından gelen sporcu, hakem, gözlemci ve diğer görevlilerin ulaşım, konaklama, harcırah ve yemek masrafları Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılandı.

BAŞPEHLİVANLIĞI ERZİNCAN'DAN İSA GÖÇER KAZANDI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl toplam 50 Bin TL para ödülünün dağıtıldığı Fahri Nalbant Karakucak Güreşlerinde Başpehlivanlığı Kahramanmaraş'tan katılan İsa Göçer kazandı.

Ahmet Atılgan Parkının arka kısmındaki güreş sahasında 35 kulüpten 150'ye yakın güreşçinin katılımıyla düzenlenen karakucak güreşleri sonunda başpehlivan ile dereceye giren bütün güreşçilere ödül ve madalyaları Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın daveti üzerine Malatya'ya gelen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.

FUTBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON ADAFISPOR OLDU

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği halinde gerçekleşen futbol turnuvasında şampiyonluk ipini Adafıspor göğüsledi. 18 takım arasında dört hafta süren turnuvada Adafıspor birinci, Sosyal Hizmetlerspor ikinci, Yeşilyurt Belediyespor üçüncü, Sanayispor dördüncü oldu.

ATLI CİRİT'TE BİRİNCİLİĞİ ERZİNCAN ATLI CİRİT SPOR KULÜBÜ ELDE ETTİ

Kadim medeniyet olgumuz içerisinde tarihi sporlarımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla okçuluk ve atlı cirit yarışmalarına ayrı bir önemin verildiği 23.Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında MAŞTİ yanındaki özel alanda iki güren süren yarışmalar neticesinde; birinci Erzincan Atlı Cirit Kulübü olurken, ikinci Erzurum Osmanlı Atlı Cirit Spor Kulübü, üçüncü Malatya Yazıhan Atlı Cirit Spor Kulübü, dördüncü ise Sivas Önder Atlı Cirit Spor Kulübü oldu.

SOKAK BASKETBOLU İKİ FARKLI KATEGORİDE YAPILDI

Malatya Park AVM'nin otopark alanına kurulan basketbol sahasında 28 takımın katılımıyla iki gün süren Sokak Basketbolu Turnuvası sonucunda gençlerde birinci TBC, ikinci Beydağı, üçüncü Kırmızı Şortlular takımı olurken, büyüklerde ise birinci İnönü Üniversitesi, ikinci Yeşilyurt Belediyespor, üçüncü ise No Fear takımı oldu.

KEMANKEŞLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle faaliyetlerde bulunan Yeşilyurt Alpler Geleneksel Okçuluk Kulübü bünyesinde gerçekleşen okçuluk yarışmaları sonucunda; küçüklerde birinci Abdullah Temiz, Hakan Kargın ikinci, Melike Koca üçüncü olurken, büyüklerde ise Demre Durak birinci, Ecrin Kargın ikinci, Ali Halis Eroğlu üçüncü oldu.
5 BİN 500 TL PARA ÖDÜLLÜ ULUSAL MASA TENİSİ ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI

Elazığ, Bitlis, K.Maraş, Ağrı, Tokat, Sivas, Adıyaman, Ankara, Van, Samsun ve Malatya'dan 110'a yakın sporcunun katılımıyla Tecde Spor Salonunda gerçekleşen Ulusal Masa Tenisi turnuvasında; büyükler kategorisinde birinciliği Fesih Turan, ikinci Uğur Bayar, üçüncü Mehmet Kalkan, minik erkeklerde birinci Sefa Keleş, ikinci Celal Gürcü, üçüncü Enes Salkım, minik kızlarda birinci İrem Tekin, ikinci Zeliha Ceylan, üçüncü Ecem Dile Maraş oldu.

FOTOĞRAF SANATÇILARINA TEŞEKKÜR PLÂKETİ

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının birinci yılı anma etkinliklerine özel olarak festival programına dahil edilerek Malatya Park AVM'de açılan '15 Temmuz Şehitleri Anısına' karma fotoğraf sergisinin onur konukları Ahmet Küntüz ve Ömer Şahin'in yanı sıra halkın direnişlerini objektiflerine yansıtan fotoğraf sanatçıları Ahmet Berber, Ramiz Akar, Yavuz Alhan ve İsmet Durgungül'de ödül törenine katıldılar. İstanbul'dan gelerek festivale katılan fotoğraf sanatçısı Ömer Şahin, özel olarak çektiği İstanbul manzaralı tablo fotoğrafını Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a hediye etti. Serginin onur konuklarına ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür plâketleri ve özel hediyeler takdim edildi.
BAŞKAN POLAT, 30 ULUSAL TELEVİZYONUN ORTAK CANLI YAYININA KATILDI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye'nin farklı kentlerinde uydu yayını yapan 30'un üzerinde televizyon kuruluşu tarafından canlı yayınlanan ' Gündem Özel"programına katıldı. Belediye Başkanı Polat, iki saat süren canlı yayında, festival için Malatya'ya gelen gazetecilerin yanı sıra Malatya'da faaliyetlerine devam eden yazılı ve görsel medya kuruluşları temsilcilerinin katıldıkları ortak canlı yayında festivalin amacı, hedefleri, düzenlenen etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulunurken, üç yıl içerisinde yapılan hizmetler, yatırımlar ve projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Polat, Dünya ve Türkiye gündemindeki diğer konulara ilişkinde düşüncelerini paylaştı.

32 TV KANALI CANLI YAYIN YAPTI, FESTİVALE YEREL VE ULUSAL MEDYA KURULUŞLARI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın daveti üzerine Malatya'ya gelen televizyon sahipleri, genel yayın yönetmenleri ve gazeteciler, Yeşilyurt İlçesinin doğal güzellikleri ile turistlik mekânlarını gezdiler. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat 32 TV kanalının ortak canlı yayın programlarına katılarak Malatya ve Yeşilyurt İlçesinin ekonomik, ticari, kültürel, sosyal ve sportif gelişmeleriyle ilgili bilgiler verdi. Basın mensupları gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkürlerini sundular.

"DÜNYANIN EN GÜZEL KİRAZI SEÇİLDİ"

Yeşilyurt'un dünyaca ünlü dalbastı kirazının tanıtılması, üreticilerin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" Yarışması sonucunda ' En İyi Kiraz' kategorisinde birinci 94 puanla Yunus Tatlıcı, ikinci 93.25 puanla Metin Şalvarcı, üçüncü 93 puanla Hasan Özdemir, dördüncü 89 puanla Fatih Özendi oldu.

"En Bakımlı Kiraz Bahçesi" kategorisinde ise birinci 86.75 puanla Mehmet Ali Küçükkuş olurken, ikinci 85.50 puanla Öner Keleş, üçüncü ise 81.25puanla Levent Taşdemir oldu. Dereceye girenler toplam 7 Bin 500 TL para ödülü ve çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giren kiraz üreticilerinin ödülleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katıldığı özel bir törenle takdim edildi.

TOPLU NİKÂH VE TOPLU SÜNNET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında İşadamı İlhan Şahintürk tarafından verilen öğlen yemeğinden sonra Toplu nikâh ve toplu sünnet törenleri gerçekleşti. Toplu nikâh töreninde 10 çiftin nikâh işlemleri yapılırken, genç çiftlere çeyrek altın ile Yeşilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk faaliyetlerinden "Bir Yastıkta" projesi kapsamında hazırlanan hediye paketleri takdim edildi. Çiftlerin nikâhlarını Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları kıydı. Toplu sünnet etkinlikleri kapsamında erkekliğe ilk adımı atan 133 çocuğun çeyrek altın ve diğer hediyeleri de, çocukların kirveliklerini yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve diğer misafirler tarafından verildi.

DAVETLİLER YÖRESEL YEMEKLERE HAYRAN KALDI

Yeşilyurtlu ev hanımları tarafından özel olarak hazırlanan Yeşilyurt İlçesine özgü yöresel yemeklerde festival için Yeşilyurt İlçesine gelen davetlilere ikram edildi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Recai Kutan Sosyal Tesislerinde düzenlenen yöresel yemek ikramı programında misafirlere analıkızlı, iç köfte, dolma, yaprak sarması, kiraz yaprağı sarması, yoğurtlu çorba, ayran ve ev tatlısı başta olmak üzere ilçeye özgü diğer yöresel yemekler ikram edildi.

BİSİKLETÇİLER, MALATYA'NIN TARİHİ MEKÂNLARINI GEZDİ

Malatya Valiliği, Yeşilyurt Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Bisiklet İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenledikleri 7.Uluslararası Malatya Bisiklet Festivali 70'a yakın bisiklet ve doğa tutkununun katılımıyla 5-9 Temmuz günleri arasında gerçekleşti. Bisikletçiler, Bakırcılar Çarşısı, Kayısı Pazarı, Battalgazi İlçesindeki tarihi mekânlar ile Akçadağ Levent Vadisinde pedal çevirip Malatya'nın farklı yerlerindeki güzellikleri yakından gördüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Festivalimiz Her Yönüyle Heyecanlı, Coşkulu ve Başarılı Geçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement