"Festivaller İç Turizme ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor" - Son Dakika
Güncel

"Festivaller İç Turizme ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor"

"Festivaller İç Turizme ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor"

20. Uluslararası Eşme Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen resmi tören ile başladı.

13.07.2013 12:55  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçe merkezinde düzenlenen festival açılış törenine Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Dilek Akagün Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Baş Danışmanı Durmuş Yılmaz, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden 20.si düzenlenen Uluslararası Eşme Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali ile ilçenin tanıtılması, sahip olduğu kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra çeşitli kültürel ve sanat etkinliklerle kültüre, sanata ve sanatçıya değer verilerek Eşme halkına kültür ve sanat ziyafetinin sunulduğunu kaydetti.

Festivallerin iç turizmi hareketlendirdiğine dikkat çeken Vali Mehmet Ufuk Erden "İç turizmin hareketlenmesi ile birlikte ilçedeki ticari faaliyetleri de etkileyerek ekonomik hareketlilik sağlanmaktadır. Ayrıca hem yurt içinden hem de yurt dışından katılımlar ile toplumlar arasındaki barışın, kardeşliğin artmasına katkı sağlamaktadır. Dünyamızın sevgiye, dostluğa, kardeşliğe ihtiyacı var. Böyle etkinliklerin sevginin, dostluğun, kardeşliğin ve barışın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından etkinlikler festivale katılan yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve kortej geçişi ile devam etti. Geçit törenin ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Eşme Belediyesi'nce düzenlenen ve aralarında dünyanın en büyük kiliminin de yer aldığı 40 çalışmadan oluşan kilim ve resim sergisini gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Festivaller İç Turizme ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement