Fethi Sekin ve Musa Can, şehadetlerinin 6. yılında İzmir Adliyesi'nde anıldı - Son Dakika
Güncel

Fethi Sekin ve Musa Can, şehadetlerinin 6. yılında İzmir Adliyesi'nde anıldı

İzmir Adliyesi'ne PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can için şehadetlerinin 6. yılında İzmir Adliyesi önünde tören düzenlendi.

05.01.2023 16:38  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Adliyesi'ne PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can için şehadetlerinin 6. yılında İzmir Adliyesi önünde tören düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliyenin protokol girişinde düzenlenen anma programında şehitlerin fotoğraf ve videolarından oluşan bir sinevizyon gösterisi ile adliye personelinin hazırladığı bir videonun gösterimi yapıldı.

Etkinlik kapsamında TRT ses sanatçısı Özlem Üngör'ün ağıt ve türkü seslendirdiği sırada Fethi Sekin'in eşi Rabia Sekin, Musa Can'ın eşi Mecburiye Can ve bazı protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı, fenalaşan Sekin'in ablası Fethiye Acun'a ise sağlık ekipleri müdahale etti.

Törene katılarak bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Sekin ve Can'ın şehit olduğu 2017'deki saldırıyı hatırlatarak, terörün yalnızca Türkiye'nin değil tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu, terör eylemlerinin başta insanların yaşam hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasını hedef alan çok yönlü bir suç olduğunu ifade etti.

Akarca, Türk yargısı olarak bu suçla mücadelede üzerlerine düşen vazifeyi etkin bir şekilde ve adaletle yerine getirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Günümüzde terörle mücadelenin geldiği nokta değerlendirildiğinde ortaya çıkan en önemli kavramlardan birisi de terörizmin finansmanıdır. Terör örgütleri silah, mühimmat, barınma, giyecek, yiyecek, ulaşım, tedavi, iletişim, yayın ve propaganda ihtiyaçlarını karşılamak ve terör faaliyetlerinin devamını sağlamak için finans ihtiyacı duymaktadırlar. Terörle mücadele edilmesinin en önemli unsurlardan bir tanesi finansmanın önlenmesidir. Bu husus, tüm devletler için önem arz etmektedir. Uluslararası toplum, terör örgütleri arasında ayrım gözetmemelidir. Terör gruplarının ve üyelerinin eylemlerinin önlenmesinde, takibinde ve yargılanmalarında aynı kararlılıkla hareket edilmelidir. Maalesef bu desteği Avrupa Birliği dediğimiz, medeni dediğimiz ülkelerden göremiyoruz. Yakın komşularımızdan da maalesef bunu göremiyoruz."

"Acımız, özlemimiz hala 6 yıl önceki kadar taze"

Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, İzmir Adliyesi'nde hakimlik yaptığı yıllarda Fethi Sekin'i tanıdığını söyledi.

Sekin'in 6 yıl önce İzmir'i büyük bir fedakarlıkla facia ve felaketten kurtardığını hatırlatan Moğul, "Cesareti ve vatanseverliği ile milletimizi bir kez daha kenetlediğini söyleyebilirim. Merhum Sekin, dünyaya Türkiye'nin teröre asla boyun eğmeyecek nice kahramanlarının olduğunu yeniden hatırlattı. Acımız, özlemimiz hala 6 yıl önceki kadar taze, içimiz o günkü gibi kan ağlıyor." dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, Türk milletinin tarihi boyunca çok fazla kahraman evlat yetiştirdiğini, bu kahramanlardan birinin Fethi Sekin olduğunu aktardı.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ise bu vatanın evlatlarının ülke için bilim ürettiklerini ve yeri geldiğinde gözlerini kırpmadan da can verdiklerini belirtti.

İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de devlet, millet, vatan ve bayrak uğruna şehadete giden kahraman evlatlarının her zaman olduğunu, Fethi Sekin'in de bundan 6 yıl önce bir kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

İzmir İl Müftüsü Salih Sezik'in dua okumasının ardından, programa katılanlar Fethi Sekin'in anıtına ve şehit olduğu yere karanfil bıraktı.

Programa, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, çok sayıda adliye personeli ile şehit yakınları katıldı.

Bayraklı'da Mevlid-i Şerif okutuldu

İzmir Adliyesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı canı pahasına gösterdiği kahramanlıkla engelleyen şehit polis memuru Fethi Sekin için Bayraklı'daki Fatih Camisi'nde de Mevlid-i Şerif okundu.

Programa İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından cami önünde vatandaşlara ikram ve lokma dağıtıldı.

Fethi Sekin ve Musa Can, şehadetlerinin 6. yılında İzmir Adliyesi\'nde anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethi Sekin ve Musa Can, şehadetlerinin 6. yılında İzmir Adliyesi'nde anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement