Fethiye'de boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak öldüren Tanju Acar'a yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak öldüren Tanju Acar'a yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Fethiye\'de boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak öldüren Tanju Acar\'a yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Fethiye'de eşi Selvan Acar'ı bıçaklayarak öldüren Tanju Acar'ın akıl sağlığı yerinde olmadığı iddiasıyla yapılan itiraz sonucu İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda cezai sorumluluğunu etkileyecek derecede bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadı. Yeniden Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Acar'a yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

13.04.2023 19:18  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Selvan Acar'ı (25) bıçaklayarak öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Tanju Acar (33), akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle istinaf mahkemesine yapılan itiraz üzerine, yeniden Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporda cezai sorumluluğunu etkileyecek derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliğinin saptanmadığı belirtilen Acar'a yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Olay, 6 Aralık 2020 tarihinde Fethiye ilçesi Pazaryeri Mahallesi 446 Sokak'ta meydana geldi. 2 çocuk annesi ev kadını Selvan Acar'dan haber alamayan yakınları, evine gitti. Zile basan yakınları, kapıyı açan olmayınca açık olan balkon kapısından eve girdi. Selvan Acar'ı kanlar içinde koltukta hareketsiz bulan yakınları, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekipleri, Acar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Yapılan incelemede Selvan Acar'ın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Polis, cinayet şüphelisi olarak Acar'ın boşanma aşamasındaki 9 yıllık eşi Tanju Acar'ı yakalamak için çalışma başlattı. Antalya Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kınık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Tanju Acar'ı cinayetten bir gün sonra Kaş ilçedeki ormanda saklandığı çalılıklar arasında yakalayıp, gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Acar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tanju Acar hakkında 'üst soyu kasten öldürme' suçundan Fethiye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 19 Kasım 2021 tarihinde görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Acar'a indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

DOSYA YENİDEN YEREL MAHKEMEYE GÖNDERİLDİSanık Acar'ın avukatı, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını ve dosyada bu konuda rapor olmadığı iddiasıyla kararı istinaf mahkemesine taşıdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, sanık Tanju Acar'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınması için dosyayı yeniden Fethiye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.ADLİ TIP RAPORU:  AKIL SAĞLIĞI YERİNDEFethiye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden görülen davaya tutuklu sanık Tanju Acar Antalya L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla katılırken, Selvan Acar'ın annesi Cemile Kaya, taraf avukatları Okşan Palabıyıkoğlu, Hayal Özenç ile sanık Tanju Acar'ın avukatı İsa Başaran Çelik ise salondaki yerini aldı. Duruşmada sanık Acar için İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun geldiği belirtildi. Okunan raporda, sanık Acar'ın cezai sorumluluğunu etkileyecek, şuur ve hareket serbestini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliğinin saptanmadığı belirtildi. Bunun üzerine savcı mütalaasını sunup Acar için, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.SON SÖZÜ 'PLANLAMADIM' OLDUTutuklu sanık Tanju Acar mütalaaya karşı savunmasında "Böyle bir durum olmasını istemedim. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum" dedi. Son sözü sorulan Acar, "Bu işi planlamadım. Tasarlayarak bir şey yapmadım" diye karşılık verdi.YİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti verilen kısa aranın ardından kararını açıklayıp, sanık Tanju Acar'ı tekrar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına da karar verdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de boşanma aşamasındaki eşini bıçaklayarak öldüren Tanju Acar'a yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement