Fethiye'de Polis Haftası Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Polis Haftası Kutlaması

Fethiye\'de Polis Haftası Kutlaması

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

10.04.2018 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel, ilçe emniyet personeli, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanı ve parti üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı polis memuru Sefa Burak Kaya Aydın yaptı. Daha sonra emekli polis memuru Aydın Aktepe polis mesleğini anlatan kendi yazdığı şiiri okudu.

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladıklarını belirten polis memuru Aydın, "Şanla, şerefle yazdığı 172 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 173. Kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyada da saygın bir yer edinmiş olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk polisi kullandığı çağdaş araç gereç ve yöntemler sayesinde, dünyada ortaya çıkan gelişmeleri ve milletimizin değişen beklentilerini takip ederek kendini sürekli yenilemiştir.

Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Türk polisi, Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Emniyet teşkilatı mensupları olayların önlenmesinde ve suçların aydınlatılmasında kendilerine yardımcı olacak bütün teknolojik imkanları kullanarak, bayrağı bir adım daha öteye taşımayı birincil amaç edinmişlerdir.

Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıldönümü olan bu günde; devletimizin ve milletimizin geleceği uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" şeklide konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal ve ilçe emniyet personeli Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Polis Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement