Fethiye'de Sokak Hayvanları İlaçlandı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Sokak Hayvanları İlaçlandı

Fethiye\'de Sokak Hayvanları İlaçlandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki sokak hayvanlarına, parazit ilaçlaması ve kuduz aşısı yapıldı.

07.04.2017 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki sokak hayvanlarına, parazit ilaçlaması ve kuduz aşısı yapıldı.

Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi'nde görevlileri, ilçe merkezindeki sokak hayvanlarını aşılamak ve ilaçlamak için harekete geçti. Görevliler, küpelerini kontrol ettiği köpeklerden aşı süresi gelenlere, kuduz aşısı yaptı. Ayrıca kedi ve köpekler, insanlara bulaşıcı hastalıklar taşıyan bit, pire, kene gibi parazitlere karşı ilaçlandı. İlçedeki yaklaşık 2 bin sokak hayvanın çalışma kapsamında kontrollerinin yapılarak ilaçlanacağı kaydedildi.

KUDUZ AŞISI SÜRESİ 1 YIL

Köpeklerin kuduz aşı sürelerinin 1 yıl olduğunu anlatan Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi Veterineri Hüseyin Canğara, süreleri dolan hayvanlara aşılarının yapıldığını söyledi. Ayrıca hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlandığını aktaran Canğara, "Küpesi düşmüş hayvanların bölgelerini tespit ediyoruz. Kısırlaştırılması gerekenleri barınağımıza götürüyoruz. Kulak ve gözlerinde hastalık olan hayvanlara ayrıca tedaviler uyguluyoruz" dedi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla hayvanlarda kene, pire ve bit gibi parazitlerde artış görüldüğünü kaydeden Veteriner Nasuh Meltem ise "Daha önceden kısırlaştırıp sokağa salınan hayvanları takip etmeye devam ediyoruz. Bugün kordon boyunda bu çalışmayı yaptık. İlçede başıboş haldeki tüm sokak hayvanları bu denetimlerden geçirilecek. Sokak hayvanlarının sağlıklı olmaları bizim için çok önemli" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Sokak Hayvanları İlaçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement