Fethiye - Özel Sporcular Türkiye'de İlk Kez Açık Denizde Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Fethiye - Özel Sporcular Türkiye'de İlk Kez Açık Denizde Yarıştı

Fethiye - Özel Sporcular Türkiye\'de İlk Kez Açık Denizde Yarıştı

Özel sporcular Türkiye'de ilk kez açık denizde yarıştıMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Türkiye'de ilk kez Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası düzenlendi.

07.05.2016 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel sporcular Türkiye'de ilk kez açık denizde yarıştı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Türkiye'de ilk kez Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Açık Deniz Yüzme Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya katılan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli 32 sporcu, açık denizde yarıştı. Şampiyona için Fethiye'ye gelen pop şarkıcısı Sinan Akçıl da özel sporculara moral verdi.

Ölüdeniz Mahallesi'nde düzenlenen şampiyonaya farklı yaş gruplarından down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli, 9'u kadın 32 sporcu katıldı. Sporcular 1200 metre erkekler ve 600 metre kadınlar olmak üzere iki kategoride yarıştı. İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçmeyi başaran Caner Ekin, Avrupa Şampiyonu yüzücü Mehmet Fatih Karahan ve Türkiye Yüzme Şampiyonu Sunay Demet Arat gibi başarılı sporcuların da katıldığı şampiyona Türkiye'de ilk kez açık denizde yapıldı. Şampiyonaya katılan özel sporcular kendileri gibi olan bireylere 'Sen de yapabilirsin' mesajı verdi.

Şampiyonanın açılış törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile pop şarkıcısı Sinan Akçıl katıldı.

'ÖZEL SPORCULARA SPOR YAPTIRACAK SALON BULAMIYORDUK'

Törende konuşan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, şampiyonanın imkan verildiğinde özel bireylerin başaramayacakları hiçbir şey olmadığına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak için gerçekleştirildiğini söyledi. Yarışan sporcuların 'Ben yapabiliyorsam, siz de yapabilirsiniz' düşüncesini herkese aşıladığını anlatan Aydın "Bu gibi önemli etkinliklere imza atmaya ve özel sporcularımızı topluma kazandırmaya devam edeceğiz. Geçmiş yıllarda özel sporculara spor yaptıracak salon bulamıyorduk. Son yıllarda verilen destek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

'FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLİYORUZ'

İşadamı Sadettin Saran, her fırsatta özel sporcularla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. Bu konuda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini aktaran Saran, "Onlar, spor yaparak 'Ben yaptım, siz de yapabilirsiniz' mesajı veriyor. Biz de onların bu çabasını alkışlıyor ve Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası gibi organizasyonlara destek oluyoruz. Ayrıca buradaki yüzen kardeşlerimiz gibi bireyleri bünyemizde istihdam ediyor, onların profesyonel iş yaşamına dahil olmalarını ve şirketimize değer katmalarını sağlıyoruz. Örneğin bugün burada bizlerle olan Deniz Özkan kardeşimiz, 4 yıldan bu yana bizimle birlikte çalışıyor" diye konuştu.

'ONLAR BİZİM DE ÇOCUKLARIMIZ'

Özel sporculara Muğla'daki tüm spor salonlarını açtıklarını belirten Muğla Valisi Amir Çiçek de böylesine önemli bir organizasyonun Fethiye'de düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Özel sporculara her zaman destek vermeye hazır oldukları vurgulayan Çiçek, ailelere seslenerek, "Onlar sizin olduğu kadar bizim de çocuklarımız" dedi.

SİNAN AKÇIL ÖZEL SPORCULARLA ŞARKI SÖYLEDİ

Konuşmaların ardından sporcuların arasına giren şarkıcı Sinan Akçıl, özel sporcular için şarkı söyledi. Akçıl şarkısını sporcularla birlikte seslendirip onlarla dans etti. Bütün sporcuların ilgisi üzerinde toplanan Akçıl, sporcuların tümüyle ayrı ayrı fotoğraf çektirdi.

SADETTİN SARAN VE BEHÇET SAATCI DA YÜZDÜ

Yarışların başlamasından önce sporcular antrenman için denize girdi. Sadettin Saran ve Behçet Saatcı da antrenmana katılarak sporcularla birlikte yüzdü. Antrenmanın ardından şampiyona başladı. 32 sporcu Türkiye'nin ilk açık deniz şampiyonasında madalya alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Otistik erkekler 16- 21 Yaş Grubu'nda Mert Aslan, 22+ Yaş Grubu'nda Muhammer Can Demirci birinci oldu. Down Sendromlu Kadınlar 16- 21 Yaş Grubu'nda Ferda Şevval Demir, 22+ Yaş Grubu'nda ise Fatma Çağla Demir birinci oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye - Özel Sporcular Türkiye'de İlk Kez Açık Denizde Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement