Fetih Gecesine Müftü Çınar Damgasını Vurdu - Son Dakika
Yerel

Fetih Gecesine Müftü Çınar Damgasını Vurdu

Fetih Gecesine Müftü Çınar Damgasını Vurdu

Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Kazım Karabekir Spor Salonu'nda bir program düzenlendi.

01.01.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mekke'nin fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Kazım Karabekir Spor Salonu'nda bir program düzenlendi.

Programa İl Müftü Yardımcıları Abrurahman Kotan ve Celal Büyük'ün yanı sıra Aziziye İlçe Müftüsü Nurettim Yıldırım da katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzurumlu Hafız Yunus Korkmaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından kürsüye çıkan Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Mekke'nin manevi ruhunu hissetmenin insanın hayatına huzur katacağını belirterek, "Bugün ne yazık bazıları bu anlamlı geceyi başka hallerde, günah içerisinde kutlayacak. Allah bizleri bu güzel gecenin anlamını ve önemini bilenlerden olmayı nasip etsin. Çünkü bugün o kutsal mekanın Hz. Muhammed'in sevdiği şehrin fetih günü. Çocuklarımıza bu anlamlı günün maneviyatını öğretelim. Onlara 31 Aralık gecesinin, günahlar arasında kutlanarak geçecek bir gecenin olmadığını öğretelim" dedi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Hasan Çınar'ın konuşması yoğun ilgi gördü.

KATILIMCILAR GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Yılbaşını değil Mekkenin fethini kutlamaya gelen bir çok katılımcı İl Müftüsü Hasan Çınar'ın Hz. Muhammet s.a.v'in Mekkeyi nasıl fethettiğini konu alan sohbetini dinlerken göz yaşlarına hakim olamadı. Çınar'ın konuşması sık sık tekbirlerle kesildi.

Programda Grup Dolunay ilahi konseri verdi. Ardından Kur'an-ı Kerim okuma Türkiye birincisi Tuna Kaya, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Program, ilahi ve şiir dinletisinin ardından yıl içerisinde düzenlenen Temel Dini Bilgiler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve umre çekilişi ile sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fetih Gecesine Müftü Çınar Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement