FETÖ askerlerin sicillerini bozmaya çalışmış - Son Dakika
Güncel

FETÖ askerlerin sicillerini bozmaya çalışmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 142 sanığın yargılanmasına devam edildi.

27.06.2019 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 142 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Tanıkların beyanlarının alındığı duruşmada, hakkında görülmeye devam eden başka bir dava sebebiyle görevinden ihraç edildiğini belirten eski yüzbaşı Serdar Ü'nün bilgisine başvuruldu.

Serdar Ü, sanıklardan eski tuğgeneral İbrahim Lütfü Nuhoğlu'nu tanıdığını, Nuhoğlu'nun Ağrı'da görev yaptığı dönemde kendisinin tabur komutanı olduğunu dile getirdi.

Belirli aralıklarla "sohbet" adı verilen FETÖ toplantılarına katıldığını, Ağrı'da da bunu sürdürdüğünü anlatan Serdar Ü, örgüt kapsamında görüşme yaptığı FETÖ imamının kendisinden 2 personelinin sicilini bozmasını istediğini ancak bunu kabul etmediğini belirtti. Tanık Serdar Ü, teklifi kabul etmemesi üzerine sözde imamın, "Bunu tabur komutanın istese de yapmaz mısın?" sözlerini kullandığını, yapmayacağını söylemesi üzerine görüşmeyi sonlandırdığını ifade etti.

Bahse konu personellere kendisinin tam sicil notu verdiğini, tabur komutanı Nuhoğlu'nun da verdiği notlara müdahalede bulunmadığını aktaran Serdar Ü, Nuhoğlu'nun FETÖ bağlantısı olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Diğer tanıkların da beyanlarını alan mahkeme, duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel FETÖ askerlerin sicillerini bozmaya çalışmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    11:58 Kilis'te uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sentetik uyuşturucu, tabanca, fişek ve 15 bin 615 TL ele geçirildi.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi
    11:55 Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi

    Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot köyünde 15 yıl muhtarlık yapan Nazım Şahin, eşi Kezban Şahin'in aday olmasıyla birlikte görevi ona devretti. Kezban Şahin, köyün yeni muhtarı olarak seçildi ve köye yapılacak işleri sırasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.


Advertisement