FETÖ'cü Albay Restoranta Girip "Darbe oldu lan it soyları" Demiş - Son Dakika
Güncel

FETÖ'cü Albay Restoranta Girip "Darbe oldu lan it soyları" Demiş

FETÖ\'cü Albay Restoranta Girip "Darbe oldu lan it soyları" Demiş

Kuleli Askeri Lisesi iddianamesinde, Albay Çıkrıkçı'nın Kuleli'nin yakınındaki bir restoranta girerek, "Darbe oldu lan it soyları" dediği ortaya çıktı.

28.11.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının Kuleli Askeri Lisesi kısmı tamamlandı ve bu soruşturmada bazı isimlerin "Bilmiyorduk. Bize tatbikat denmişti" gibi savunmaları da ortaya çıkan kritik bilgiyle çökmüş oldu. Buna göre saat 20.00'da Kuleli bahçesinde içtima için toplanıldığı sırada eski okul komutanı olan Albay Mürsel Çıkrıkçı'nın, "Sabah o çok sevdiğiniz kişinin de başına bu işler gelecek merak etmeyin. Bakın ona neler yapacağız" sözlerine de iddianamede yer verildi.

Çıkrıkçı'nın makamında darbeden 14 Temmuz gece 02.00 sularında bir darbe koordinasyon toplantısı yapıldığı da belirlendi. Ayrıca Çıkrıkçı'nın darbeden 4 gün önce helikopterlerin liseye iniş yapabilmesi için futbol sahasının direklerini söktürdüğü, ölçülerini metre isteyerek bizzat aldığı iddia edildi.

İddianameye göre Kuleli Askeri Lisesi'ndeki şüpheliler Çıkrıkçı'nın talimatıyla Çengelköy Polis Merkez Amirliği, Beykoz, Kuleli Askeri Lisesi önü, Vaniköy çevresi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kontrol etmekle görevlendirildi. Çıkrıkçı'nın tüm askeri personele hitaben saat 20.00 sularında 'Burada devleti başka birine emanet etmeyeceğiz. Yurtta Sulh gibi. Ordu yönetime el koymuştur. Herkes emirleri riayet edecektir. Etmeyen rütbeli, asker fark etmez ellerinden silahları alınıp gereği yapılsın' şeklinde talimat verdiği belirlendi.

"DARBE YAPTIK LAN"

Çıkrıkçı ile birlikte bazı şüphelilerin Kuleli Lisesi'nin yakınındaki bir restoranta giderek müşterilere darbe olduğunu söylediği ve bazı vatandaşları darp ettiği anlatılan iddianamede, restoran çalışanı Ertuğrul Doğan, 'Komutanım ne yapıyorsunuz dedim' o da bana, 'Darbe yaptık asker yönetime el koydu lan it soyları' dediğini karşılık verince ise dipçik yiyip ters kelepçeye maruz kaldığını aktardı. Çengelköy bölgesinde 12 rütbeli personel 24 er olmak üzere 36 şüpheliden aralarında Albay Mürsel Çıkrıkçı'nın da bulunduğu 13 şüphelinin silah kullandığı tespit edildi.

PARTİGÖÇ'LE KAYITLARI TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz bölgelerinde yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Eski okul komutanı Yarbay Aygar'ın HTS kayıtlarında, eski Tuğgeneral Partigöç ile görüşme yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Soruşturma sonunda hazırlanan bin 318 sayfalık iddianamede, çıkan olaylarda şehit düşen Burak Cantürk, Fatih Dalgıç, Gökhan Esen, Halil Kantarcı, Kader Sivri, Murat Akdemir, Mustafa Cambaz, Osman Yılmaz ''maktul'', 16 kişi mağdur, 195 kişi ''müşteki'', aralarında 39 rütbeli asker ve 9 askeri öğrencinin de bulunduğu 76'sı tutuklu 103 kişi de şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

8 ŞEHİT 62 SİLAHLA VURULARAK YARALAMA

Darbe girişimi gecesinde, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde yaşananlar ve buradan çıkan şüphelilerin Çengelköy Polis Merkezi'ni işgal etmesi ile Vaniköy ve Beykoz bölgelerinde karıştıkları olayların anlatıldığı iddianamede, çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edildiği, aralarında vatandaş ve kolluk görevlilerinin de bulunduğu 135 kişinin ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçuna maruz kaldığı, bunlardan 62'sinin silahla vurularak yaralandıkları kaydedildi.

Çıkan olaylarda 33 vatandaşın hürriyetinin kısıtlandığı, 11 müştekinin ''kasten yaralamaya'' maruz kaldığı, 46 kişinin aracına ve iş yerine zarar verildiği belirtilen iddianamede, aralarında Çengelköy Polis Merkezi'nin de bulunduğu 5 kamu binasının da hasar gördüğü vurgulandı.

İMAMIN DERDEST GÖRÜNTÜLERİ İDDİNAMEDE

1.318 sayfalık iddianamede darbecilerin kalkışma sırasındaki eylemlerinin yer aldığı bazı güvenlik kamerası kayıtları da yer aldı. İddianamede, Çengelköy Mahallesi Kuleli Caddesi Kuleli Askeri Lisesi karşısında bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camisi'ne ne ait güvenlik kamerası görüntülerinde, şüpheli darbeci askerlerin cami imamı Osman Nuri Keskin'i derdest ederek götürdükleri görülüyor. İddianamede, cami imamının gözaltına alınmasıyla ilgili şüpheli astsubay Gökhan Ceren'in beyanında, ''Camilerden bütün halkın sokağa çıksın şeklinde anonslarını duymamız üzerine Okul Komutanı Mürsel Çıkrıkçı, cami imamını getirmemiz için emir verdi. Bizde imamı aldık getirdik'' ifadeleri yer aldı.

Müşteki olarak ifadesi alınan imam Osman Nuri Keskin de ''Kalkışma sırasında seladan hemen sonra, saat tahminen 00.30 sıralarında kanunlar çerçevesinde, halkımız sokağa çıksın taşkınlık yapılmasın diye anons edildi. Bunlar merkezi sistemden oldu. Bu anons yapıldıktan sonra 40 veya 50 kişilik bir asker grubu geldi. Bana hitaben 'sen sela verip milleti sokağa döküyorsun. Sen kim oluyorsun da bu milleti sokağa döküyorsun, çık dışarıya, çıkacaksın' diye bağırdılar. Beni buradan alıp lisesinin nizamiye kısmına götürdüler. Burada rütbeli bir asker beni tehdit ederek 'sen şimdi git eğer bu sela sesleri bir daha çıkarsa nereye götüreceğimiz sen düşün' diyerek tehdit etti'' dedi.

Kuleli Askeri Lisesi'ndeki faaliyetleri sevk ve idare eden şüpheli Albay Muammer Aygar'ın bu durum karşısında anonsların yaptırılmaması ve sela okunmaması için şüpheliler Gökhan Ceren ve Ferhat Bayar'ı, imamın ikamet ettiği cami üzerindeki konutuna gönderdiği anlatılan iddianamede, şüphelilerin müştekiyi buradan alarak zorla Kuleli Askeri Okulu nizamiyesine getirdikleri belirtildi.

Şüpheli Aygar'ın camiden anons yapılmaması konusunda imam Keskin'i uyardığı, "sen şimdi git eğer bu sela sesleri bir daha çıkarsa nereye götüreceğimizi sen düşün? " yönünde sözler söylediği kaydedilen iddianamede, müştekiye yönelik eylemlerin bütünüyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu oluşturduğu ifade edildi.

İddianamede, askeri lisenin komutanları eski albaylar Mürsel Çıkrıkçı ve Muammer Aygar'ın da aralarında bulunduğu 39'u rütbeli, 9'u askeri öğrenci olmak üzere 76'sı tutuklu 103 şüpheli hakkında, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile on beşer yıla kadar hapis cezası istendi.

32. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAKACAK

İddianamede, bazı şüphelilerin de ayrıca ''kasten öldürme'', ''kasten öldürmeye teşebbüs'', ''kasten yaralama'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''mala zarar verme'' ve ''iş yeri dokunulmazlığı ihlali'' gibi suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel FETÖ'cü Albay Restoranta Girip 'Darbe oldu lan it soyları' Demiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement