Fetö'cü Başyaver Ali Yazıcı: Kripto Olsam, Suikasti Ben Yapardım (4) - Son Dakika
Güncel

Fetö'cü Başyaver Ali Yazıcı: Kripto Olsam, Suikasti Ben Yapardım (4)

DARBEYİ KASTEDEN TWEETLERİNİ HATIRLATTIDuruşmada tutuklu sanıklardan yüzbaşı Bahadır Sagun, savunmasını yaptı.

15.08.2017 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DARBEYİ KASTEDEN TWEETLERİNİ HATIRLATTI

Duruşmada tutuklu sanıklardan yüzbaşı Bahadır Sagun, savunmasını yaptı. Marmaris'te polis memurları Mehmet Çetin ile Nedip Cengiz Eker'in şehit edilmesinde raporların kendilerine gösterdiliğini, ancak tanıkların ifadelerinin ortada bir çelişki yarattığını öne süren Bahadır Sagun, "Polisin şehit olmasındaki silahı Şükrü Seymen'in kullandığı söyleniyor. Ama biz arazide kaçtığımız sırada elimizdeki silahı bir öndeki arkadaşımıza veriyorduk. Bunun için de raporlar bana çelişkili geldi" dedi.

'YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI İNKAR ETME'

Yüzbaşı Bahadır Sagun'un savunmasında sık sık taleplerinin mahkeme tarafından kabul edilmediği yönünde suçlamalarda bulunması üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ araya girip, "Yiğidi öldür, hakkını inkar etme diye bir söz vardır. Bütün kayıtları dinlemeniz, görüntüleri izlemeniz için ayrıca bütün belgeleri size gönderdik. Elimizden ne geliyorsa onları gönderdik. Kimseden bir kaydı gizlemedik. Bütün taleplerinizi reddetmedik" dedi.

Savunmasında bir gazete küpürünü gösteren yüzbaşı Baharın Sagun, darbe girişiminden bazı siviller ile siyasilerin de haberdar olduğu iddiasında bulundu. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise bu sırada sanığın sözünü kesip, halen firarda olan FETÖ üyesi Tuncay Opçin'in 'yatakta basacaklar, şafakta asacaklar' şeklindeki tweetini hatırlatıp, "Yatakta basacaklar, şafakta asacaklar' tweetleri paylaşımları vardı. Elbette birilerinin darbeden haberi var" dedi. Yüzbaşı Bahadır Sagun ifadesinde ayrıca, "Sanıklardan Şükrü Seymen, İstanbul'da olmasaydı bugün ben de burada olmayacaktım. Şükrü Binbaşı rütbece büyük benden, tecrübeli, eğer beni bir göreve çağırdıysa, bunun için gerekli izinleri aldığını düşünürüm. 2016 yılında tayinimin özel kuvvetlere çıkması da bu göreve katılmamda etkili oldu. Şimdi sözde hain ilan edilen ben, ileride itibarımın iade edileceğine inanıyorum, FETÖ üyeliğine ilişkin somut delil bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö'cü Başyaver Ali Yazıcı: Kripto Olsam, Suikasti Ben Yapardım (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement