FETÖ davası, eski FETÖ yurdu olan adliye ek binasında görüldü - Son Dakika
Güncel

FETÖ davası, eski FETÖ yurdu olan adliye ek binasında görüldü

FETÖ davası, eski FETÖ yurdu olan adliye ek binasında görüldü

MİLAS Çatı Davası'na Muğla'da devam ediliyor.

16.10.2020 19:50  Güncelleme: 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
MİLAS Çatı Davası'na Muğla'da devam ediliyor. Muğla'nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi'nde bulunan ve daha önceden FETÖ'ye ait erkek yurduyken boşaltılıp, Muğla Adliyesi ek hizmet binasına dönüştürülen binada görülen davada, tanıkların dinlenmesine devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Serkan Karabel, cemaatin önde gelenlerinin, 2014 yerel seçimlerinde CHP'ye oy vermeleri için baskı yaptıklarını söyledi.

Milas Çatı Davasında 3'ü tutuklu, 3 firari, 41 sanığın yargılanmasına Muğla'nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi'ndeki daha önceden FETÖ'ye ait erkek yurdu olan bugünkü Muğla Adliyesi ek hizmet binasında devam edildi. Davada sözde imam Abdullah D. ve ondan önceki sözde imam Mustafa B. ile Orhan Ö. tutuklu olarak yargılandı. Mahkeme heyeti, davaya ilişkin 9 tanığı, SEBGİS sistemi ile dinledi."Duruşmada ilk kez dinlenen tanık Serkan Karabel, cemaatin önde gelenlerinin 2014 yerel seçimlerinde CHP'ye oy vermeleri için baskı yaptığını söyledi. Aydın'ın Nazilli ilçesinden SEGBİS ile ifade veren Serkan Karabel, sözde ilçe imamı Abdullah D. 'nin örgütün Milas'taki abisi olduğunu Ümit Koleji ve yurtlar sorumlusu olduğunu söyledi. Örgüt ile 2013 yılının Mayıs ayında tanıştığını ve hizmet adı altında din dışı işler yaptıklarını gördüğünü bundan sonra da hemen yapıdan ayrıldığını ifade eden Serkan Karabel, "Bunlar vatandaşı kandırarak, kendilerine çekerek kullanıyorlardı" dedi.

'HİMMET ADI ALTINDA PARA TOPLAMAK'Cuma günleri örgütün önde gelenlerinin Milas İstikbal Mobilya'da toplandıklarını belirten Karabel, 2014 yılında kendisine kredi çekerek Bank Asya'ya yatırması için baskı yapıldığını dile getirdi. Tanık Karabel, 2013 yılında Ümit Koleji'nden toplanarak vatandaşların da çağırıldığını ve sohbet grupları oluşturulduğunu anlattı. Bu sohbet gruplarının amacının vatandaştan himmet adı altında para toplamak olduğunu belirtti. Dinlenen tanıklardan ifadeler alınarak, hakimler tarafından konuya ilişkin sanıklara sorular sordu.

Birden fazla sanıkların avukatlığını yapan kişilerin her bir sanık için ayrı avukat görevlendirilememesi halinde, devlet tarafından görevlendirilmesi yönünde karar verildi. Bir sonraki duruşmaya kadar eksikliklerin giderileceği ve sanık müdafilerinin esasa ilişkin beyan sunmaları için süre verildi. Muğla Adliyesi ek hizmet binasında görülen Milas Çatı Davası'nın bir sonraki duruşması 14 Ocak 2021 tarihine ertelendi.


- Muğla
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FETÖ davası, eski FETÖ yurdu olan adliye ek binasında görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Advertisement