Fetö Davası Tanığı: Müjgan Boydak, Örgütün Mütevelli Ablası Olarak Biliniyordu - Son Dakika
Güncel

Fetö Davası Tanığı: Müjgan Boydak, Örgütün Mütevelli Ablası Olarak Biliniyordu

KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir davada tutuksuz yargılanan ve geçen 12 Temmuz'da 7,5 yıl hapis cezası alan Boydak Holding eski yöneticilerinden Mustafa Boydak'ın eşi ev kadını Müjgan Boydak hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye' olmak suçundan açılan davanın, 2'nci...

27.09.2018 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir davada tutuksuz yargılanan ve geçen 12 Temmuz'da 7,5 yıl hapis cezası alan Boydak Holding eski yöneticilerinden Mustafa Boydak'ın eşi ev kadını Müjgan Boydak hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye' olmak suçundan açılan davanın, 2'nci duruşması görüldü. Duruşmada tanık olarak dinlenen M.İ, Müjgan Boydak'ın örgüt içinde 'abla' olarak bilindiğini söyledi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık Müjgan Boydak duruşmaya katılmazken, avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada örgütün sözde 'Kocasinan eyalet mezunu sorumlusu' olarak görev yapan M.İ. adlı kadın tanık dinlendi. Müjgan Boydak ile 2 kez bir toplantı aracılığıyla bir araya geldiğini ifade eden M.İ. "Vazifelik görevi yaptığım zaman holdinge ait firmada iftar yemeği vermişlerdi. 2013-2014 yılları arasında Müjgan Boydak'ı tanıdım. Kocasinan eyalet mezunu sorumlusu olarak görev yapıyordum. Örgüt içinde olanlar da bu toplantılara zaman zaman  davet edilirdi" dedi.

'MÜJGAN BOYDAK YEMEKTE KONUŞMA YAPARDI'

Tutuksuz sanık Müjgan Boydak'ın, bir camide konuşma yaptığını da öne süren tanık M.İ. "Yemeğe örgütte üst düzey görev alanlar davet edilirdi. 2 kez katıldım. Orada bir cami vardı. Orada konuşan Müjgan Boydak, öğrenci evlerinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin, hayır toplama yoluyla veya esnaftan toplanmasını söylerdi. Burs paralarının bu yolda harcanmaması önerisinde bulunurdu. 2015'ten sonra bu yemekler devam etmedi. Müjgan Boydak'ın yaptığı konuşmaları, Allah rızası amaçlı yaptığını düşünüyorum" dedi.

'BÖLGECİLERİ YÖNLENDİRİRDİ'

Müjgan Boydak'ın örgütün sözde 'bölgeci' olarak nitelendirilen kişileri yönlendirdiğini de söyleyen M.İ. "Küçük bölgecilik yapan kişilerin, büyük bölge ile nasıl irtibat kurması gerektiğini anlatmıştı. Kendisiyle bir ilişkim olmadı. Ama, malum yapıdaki diğer arkadaşlarım Müjgan Boydak'ın, mütevelli 'ablalar'dan olduğunu söylemişlerdi. Yapmış olduğu konuşmalardan ve 'ablalara' verdiği tavsiyelerden dolayı, örgüt içinde olduğu anlaşılıyordu. Zaten örgüt içinde de Müjgan Boydak'ın da 'ablalardan' olduğu söyleniyordu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, tutuksuz sanık Müjgan Boydak'ın, mevcut halinin devamına ve eşi Mustafa Boydak'ın tanık olarak dinlenmesine karar vererek, davayı 20 Kasım'a erteledi.

'BENDEN TERÖRİST ÖLMAZ' DEMİŞTİ

Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 21 Haziran'da görülen davada mahkemeye yazılı savunma metni veren tutuksuz sanık Müjgan Boydak, kendisinden terörist olmayacağını söyleyerek, "Vatanımı, milletimi seven bir kişiyim. Benden terörist olmaz. Yıllarca dikkatlice yaşamaya gayret ettim. Yüce adaletinize sığınıyorum. Beraatimi istiyorum" demişti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö Davası Tanığı: Müjgan Boydak, Örgütün Mütevelli Ablası Olarak Biliniyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement