Fetö Elebaşısının Şifreli Mesajı Deşifre Oldu - Son Dakika
3.Sayfa

Fetö Elebaşısının Şifreli Mesajı Deşifre Oldu

Mersin’de yeniden yapılanma sürecindeki FETÖ zanlılarına yönelik düzenlenen operasyonda, il ablasının telefonunda ele geçirilen videoda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in şifreli talimatlarına ulaşıldı.

06.03.2018 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de yeniden yapılanma sürecindeki FETÖ zanlılarına yönelik düzenlenen operasyonda, il ablasının telefonunda ele geçirilen videoda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in şifreli talimatlarına ulaşıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün yeniden yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 'Nurevşan' kod adlı il ablası Hülya.Y'nin telefonundaki 'Eagle' kayıtlarına ulaşan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Gülen'in 4 Şubat 2018 tarihinde yayınlandığı belirlenen videosundaki şifreli talimatları deşifre etti.

Örgüt üyelerine 'metafizik gerilim' vurgusu yapan FETÖ elebaşısı Gülen'in, videoda, "Öyleyse ne diye endişe duyacağız, ne diye paniğe kapılacağız. He meselenin daha yükseğini realize etme istikametinde oturup kalkıp acaba arkadaşlarımızı bu mevzuda çok ciddi 'metafizik gerilime' nasıl ulaştırırız. Bugüne kadar sarf ettikleri, ortaya koydukları gayreti ikiye nasıl katlarlar, vitesi dörtten sekize nasıl takarlar, sekizden on altıya nasıl takarlar, nasıl bu hızda yürürler Allah'ın izni inayetiyle. Bir de o hızda yürümenin temkin, teyakkuz, on ihtiyacı vardır" diyerek her türlü eyleme hazır olunması anlamında şifreli talimatlar verdiği belirtildi.

'Metafizik gerilim' ne demek?

Gülen'in vurgu yaptığı 'metafizik gerilim' ile ilgili araştırma yapan emniyet yetkilileri, bunun örgüt üyelerine, 'her türlü eyleme karşı hazırlık olun' talimatı olduğunu ortaya çıkardı. Daha önce FETÖ ile hareket ettikten sonra örgütten ayrılan gazeteci Ahmet Keleş'in 'FETÖ'nün Günah Piramidi' kitabında, 'metafizik gerilim'i şöyle tanımladığı ortaya çıktı; "Örgüt elemanının sürekli bir şekilde örgütün amacını gerçekleştirmek için hazır bir manevi atmosferde ve psikolojide olması halidir. Sürekli bir bilinç ve şuur halidir. Kendisine her an verilecek bir eylem emrini gerçekleştirecek bir ruh hazırlığı içinde olmaktır. Tıpkı gerilmiş bir yaydaki fırlatılmaya hazır bir 'ok' gibi. Yani 'vur' deyince vurmaya hazır olma hali. Her an görevde, nöbette ve cephede olma bilinci." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Fetö Elebaşısının Şifreli Mesajı Deşifre Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement