Fetö, Hayırseverin 80 Milyon Liralık Arsasına Konmuş - Son Dakika
Güncel

Fetö, Hayırseverin 80 Milyon Liralık Arsasına Konmuş

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kapatılan Gediz Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianamede, hastane yapılması için üniversiteye bağışladığı arsanın sahibi hayırsever vatandaşın...

24.02.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER SÜT - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kapatılan Gediz Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianamede, hastane yapılması için üniversiteye bağışladığı arsanın sahibi hayırsever vatandaşın nasıl kandırıldığı ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın tutuklu sanıklar "Üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı ve İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Çiğli'deki 44 dönümlük ve 80 milyon lira değerindeki arsasını, kendi ya da ailesinin adını taşıyacak bir hastane yapılması için Gediz Üniversitesi'ne bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı'nın iyi niyetinin örgüt mensuplarınca nasıl istismar edildiğine yer verildi.

Şikayetçi olarak emniyete ifade veren bu hayırseverin beyanları iddianamede yer bulurken, Yağcı 1971'de babasının ve erkek kardeşinin, 2009'da ise kız kardeşinin hayatını kaybetmesiyle arsanın kendisine miras kaldığını belirterek, yalnız kaldığından boşluğa düştüğünü bu sebeple daha önceden tanıdığı ve güvendiği AK Parti yöneticisi A.Y'den yardım isteyerek, buranın bir hastane yapılması için bağışlayacağını kararlaştırdıklarını ifade etti.

Daha önce bir cami, iki okul ve bir kaymakamlık binası için arsalarını bağışladığını dile getiren Yağcı, A.Y.'nin yaptığı araştırmalar sonucu arsayı, başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı ve Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk aracılığıyla bu üniversiteye verilmesi için çalışma yaptıklarını, Kavuk ve üniversitenin eski rektörü S.Ç. ile yaptıkları görüşmede bu taleplerini ilettiklerini söyledi.

"Üniversitenin FETÖ'ye ait olduğunu bilmiyordum"

"Abdullah Kavuk 'Hemen gidip bu arsayı göreyim.' dedi ve orada beklerken arsayı göru¨p geldikten sonra 'Buraya Gediz Üniversitesi Tıp Faku¨ltesi yaparım.' dedi. Bu duruma hem hastane olacağından hem de çocukların eğitim göreceğinden dolayı çok sevindim." diye ifade veren Yağcı, üniversitenin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda FETÖ tarafından yönetildiğini bilmediğini, 17-25 Aralık sürecinin ardından buranın örgüte ait olduğunu öğrendikten sonra derin bir üzüntü duyduğunu kaydetti.

A.Y, Kavuk ve dönemin Çiğli Belediye Başkanı'yla İzmir Valiliğine gittiğini, oradaki görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından arsanın tapu devrine kadar sürede Kavuk ile eski rektör S.Ç'nin çoğu kez ailecek, bazen de öğrencilerle kendisini ziyaret ederek tıp fakültesi projesini anlattıklarını belirten Yağcı, yine örgüt mensuplarının yardımıyla çok hızlı bir şekilde hastaneden "sağlamdır" raporu almasından sonra tapu işlemlerini başlattıklarını beyan etti.

"2010'dan beri hastane yapılmadı"

Yağcı, ifadesine şöyle devam etti:

"A.Y, Abdullah Kavuk, eski rektör S.Ç. ve üniversitenin muhasebecisi ile Çiğli Tapu Mu¨du¨rlu¨ğu¨ne gittik. Arsaya hastane yapılması ve 5 yıl sonra bitmesi şartıyla tapuya şerh du¨şu¨ldu¨, imzayı attım ve bağışı yaptım. Kavuk ve S.Ç. şartımı kabul ederek, 2010'da bağış işlemini tamamladık. Bu işlemlerle ilgili tapuda ve evimde protokole imza attığımı biliyorum. Protokolde yine arsa ile ilgili hastane veya tıp faku¨ltesi yapılması, bunun 5 yılda bitirilmesi şartı olduğunu biliyorum. Bağış işleminin ardından Kavuk başta olmak u¨zere S.Ç, Işılay Saygın (Eski Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı), Şeref Sipahi (Başka bir soruşturmadan tutuklu iş adamı) ve üniversite yetkilileri bana arsayla ilgili yapacaklarını söyledikleri hastanenin projelerini gösterdiler. Evime gelip gittiler. Yapacaklarını anlattılar. Ancak 2010'dan beri bağışladığım arsam ile ilgili hastane ya da tıp faku¨ltesi yapılması ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı."

Kavuk'un mütevelli heyeti başkanlığını Işılay Saygın'a devrettiğini ve artık muhatabın Saygın olduğunu söylemesinin ardından sinirlendiğini anlatan Yağcı, "Kavuk'a 'Siz arsama hastane yapmayacaksınız, beş yıldır beni oyalıyorsunuz, kandırdınız.' diyerek arsamı geri istedim. Ancak o hala 'Buraya tıp faku¨ltesi yapacağız.' diye ısrar etti. Ben de artık 'Bu arsayı kesinlikle geri istiyorum, sizden alacağım.' dedim ve avukatım aracılığıyla sözleşme şartlarının yerine getirilmemesinden dava açtım. 2015'te haberim ve imzam olmadan arsanın bir kısmına lunapark kurulup çeşitli organizasyonlar du¨zenlenmiştir." dedi.

2014'te hayır işleri yapmak için kurduğu vakfa tüm mal varlığını bağışladığını ve davayı kazanması halinde bu arsayı da hastane yapılması için vakfa vereceğinin altını çizen Yağcı, dini duyguları ve iyi niyetini kullanan Kavuk, eski rektör S.Ç, üniversitenin muhasebecisi ve mütevelli heyetinden şikayetçi olduğunu ifadesine ekledi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, aralarında "üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz'in de bulunduğu birçok şüpheli gözaltına alınmıştı.

Narı ile Ediz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö, Hayırseverin 80 Milyon Liralık Arsasına Konmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı
    10:46 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açıldığı sırada meydana gelen toprak kayması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve kepçe operatörü gözaltına alındı.

  • Eskişehir'de Bin 673 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    10:45 Eskişehir'de Bin 673 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bin 673 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde girişini engellemek amacıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışma yaptı. Yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı
    10:44 Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, hatalı park nedeniyle bin 186 araca toplamda 818 bin 340 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı. Kent genelinde trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler titizlikle yürütüldü. - GAZİANTEP

  • Malatya'da operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ve aksesuarlar ele geçirildi
    10:44 Malatya'da operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ve aksesuarlar ele geçirildi

    Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 4 adet Apple logolu kablosuz kulaklık, 1150 adet Apple logolu cep telefonu kılıfı, 30 adet Apple logolu şarj seti, 55 adet Apple logolu şarj kablosu ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi. Olaylarda gözaltına alınan 2 zanlıya 5607 SKM'den işlem yapıldı. - MALATYA

  • Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor
    10:43 Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor

    Kayseri Atletikspor, 2023-2024 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe ilk maçına bugün Kırşehir'de çıkacak. Kayseri temsilcisi, Ankara Alkula Gençlik ve Spor ile Ahi Evran Stadı'nda karşılaşacak. Birinci Kademe maçları sonunda grup birincisi olan takımlar ikinci kademe için mücadele edecek.

  • Kış uykusundan uyanan ayılar Bingöl'de görüntülendi
    10:42 Kış uykusundan uyanan ayılar Bingöl'de görüntülendi

    Bingöl'de karların erimesiyle birlikte kış uykusundan uyanan ayılar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Ayılar, bir aracın önünden kaçarak ormanlık alana girdi. Ayıların kış uykusundan sonra yerleşim yerlerine kadar inmesi ise dikkat çekti.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı: Stadyum konusunda elimiz güçlenecek
    10:42 Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı: Stadyum konusunda elimiz güçlenecek

    Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, futbol takımını bir üst lige çıkarınca stadyum konusunda ellerinin güçleneceği düşüncesine sahip olduğunu söyledi. Kulüp, 25 yıldır kendi stadyumuna kavuşmak için mücadele ediyor.

  • Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti
    10:41 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti

    Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Bulutistan Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i ziyaret etti. Rektör Özölçer, konuklarının ticaret ve teknoloji alanındaki çalışmalarını dinledi ve ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. Heyet, Rektör Özölçer'e misafirperverliği için teşekkürlerini iletti.

  • Niğde İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timleri 160 olayı aydınlattı
    10:41 Niğde İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timleri 160 olayı aydınlattı

    Niğde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında faaliyet gösteren Jandarma Olay Yeri İnceleme Timleri, 01 Ocak-31 Mart tarihleri arasında hırsızlık, mala zarar verme, öldürme, uyuşturucu madde ve trafik kazaları gibi 160 olayın aydınlatılmasını sağladı. Ekipler, parmak izi, biyoloji, kimya, iz inceleme ve balistik konularında teknik inceleme yaparak suçluların izlerini tespit etti.

  • Sobadan çıkan dumandan yangın alarmı sayesinde kurtuldu
    10:40 Sobadan çıkan dumandan yangın alarmı sayesinde kurtuldu

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında sobadan kaynaklı çıkan duman, yangın alarmının devreye girmesiyle hızlı müdahale ile felaketin önüne geçildi. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri de çevre güvenliğini sağlamaktadır.

  • U14 Türkiye Şampiyonaları Fikstürleri Belli Oldu
    10:40 U14 Türkiye Şampiyonaları Fikstürleri Belli Oldu

    Türkiye Basketbol Federasyonu'nun düzenlediği U14 Türkiye Şampiyonaları'nın fikstürleri açıklandı. Şampiyona Kayseri ve Sinop'ta gerçekleştirilecek ve 32 takımın katılacağı organizasyonda 400 sporcu mücadele edecek.


Advertisement