FETÖ Mağduru Askerler TSK'ya Dönüyor - Son Dakika
Güncel

FETÖ Mağduru Askerler TSK'ya Dönüyor

FETÖ Mağduru Askerler TSK\'ya Dönüyor

TSK'da çöreklenen FETÖ'cü hainlerin, türlü kumpaslarla şanlı üniformasını elinden aldığı 'vatansever' askerler için geri dönüş süreci başladı.

05.08.2016 08:44  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay'ın seçtiği 3 askeri savcı tüm ihraç dosyalarını raftan indiriyor. Askeri yargıdaki FETÖ temizliğinin ardından, özenle seçilen Genelkurmay Başsavcısı Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu ile savcılar Yarbay Hakan Kesgin ve Üsteğmen Eren Şen 'kutsal görev için' harekete geçti.

EN ÖNEMLİ HEDEF

Buna göre; haksız şekilde ihraç edilenlerin orduya geri kazandırılması, kriptoların temizlenmesi ve bu süreçte sivil savcılıkla ortak bilgi havuzu oluşturulması en önemli hedefler olarak belirlendi. İhraç edilenlerin geri kazandırılmasında yeni bir yasa beklenmeyecek ve mevcut yasalardaki 'Yasa yararına bozma' maddesi uygulanacak. Geri kazanımda öncelik pilotlarda olacak.

TÜM İHRAÇ DOSYALARI RAFTAN İNİYOR

Birinci aşama, FETÖ tarafından kumpaslarla ordudan yapılan tüm ihraç işlemleri yeniden ele alınacak. Tüm dosyalar raflardan inecek. İhraç edilen pilotların büyük kısmının bu yolla mesleğe iadesi sağlanacak. Bu süreç yalnızca pilotlarla da sınırlı kalmayacak. TSK'nın tüm birimlerindeki ihraçlar, müracaata gerek kalmadan tek tek incelenecek. Soruşturmalar yürütülürken, "Vatanın gerçek askerlerinin geri getirilmesi" ilkesiyle hareket edilecek.

KRİPTOLAR TEK TEK TEMİZLENECEK

İkinci aşama, Halen TSK bünyesinde FETÖ'ye bağlılığını sürdüren kripto örgüt üyeleri tespit edilecek. Hem askeri hem sivil istihbarattan gelecek bilgiler, bu aşamanın en önemli parametresini oluşturacak. Ayrıca halen FETÖ adına darbeye teşebbüs suçundan tutuklanan askerlerin ifadeleri ve itirafçılardan elde edilen veriler sayesinde terör örgütünün kripto üyelerine ulaşıp TSK'nın temizlenmesi sağlanacak.

BİLGİ HAVUZU OLUŞTURULACAK

Üçüncü aşama, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturmasına sınırsız destek sağlanacak. TSK, örgüt üyeleri ve bunlara ilişkin tüm bağlantıları başsavcılık ile paylaşacak. Askeri ve adli savcılık makamları ortak bilgi havuzu oluşturarak işlemlerin hızla sonuçlanması ve Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi için gayret gösterecek. Soruşturma şeffaf yürütülecek.

GÖREV ONLARA EMANET

Hakan Kesgin Yarbay;

Paralel Yapı'nın hedefindeki isimlerden biriydi. Kayseri'deki FETÖ soruşturmasında tutukluluk halinin devamı kararlarını verirken ilk kez örgüt ifadesi kullandı. Ayrıca Mustafa Dönmez davasında Zir Vadisi krokisinin tekrar kriminal incelemeye gönderilmesi ve ajandadaki yazıların grafolojik incelemeye tabi tutulması, bulunan mühimmatın diğer yerlerde bulunan mühimmatla karşılaştırılması yönündeki kararları FETÖ'yü çıldırttı. FETÖ tarafından hakkında çok sayıda soruşturma açıldı. Ancak asılsız iddialar tek tek çürütüldü.

Mehmet Yüzbaşıoğlu Albay;

1994'te Kara Harp Okulu'nu devre birincisi olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Jandarma subayı olarak Tunceli ve Hakkâri'de görev yaptıktan sonra Erzurum, Kıbrıs ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda askeri savcı olarak görev yaptı. 2015 Askeri Yargı Kararnamesi ile Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) disiplin subayı olarak sürüldü. Jandarma subaylığı ve askeri savcılık süresince Paralel Yapı'yı iyi tanıyor.

Eren Şen Üsteğmen;

2009'da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2010'da askeri hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Sonrasında Ağrı ve Şırnak'ta askeri mahkeme hâkimi olarak görev yaptı. 2014'te Jandarma Genel Komutanlığı Adli Davalar Şube Müdürü oldu. 2015'te İtalya San Remo'da bulunan Uluslararası İnsancıl Hukuk Enstitüsü'nde Ulusal ve Uluslararası Terör Örgütleriyle Mücadele ve Silahlı Çatışma Hukuku üzerine eğitim aldı.

Kaynak: Sabah

Son Dakika Güncel FETÖ Mağduru Askerler TSK'ya Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement