Fetö'nün Akademik Yapılanmasına İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Akademik Yapılanmasına İlişkin Dava

Fetö\'nün Akademik Yapılanmasına İlişkin Dava

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ), akademik yapılanmasına ilişkin İstanbul Üniversitesine yönelik, aralarında profesörlerin de bulunduğu 13'ü tutuklu 45 akademisyenin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 8'i tutuklu 10 sanığın savunması tamamlandı.

13.02.2017 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ), akademik yapılanmasına ilişkin İstanbul Üniversitesine yönelik, aralarında profesörlerin de bulunduğu 13'ü tutuklu 45 akademisyenin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 8'i tutuklu 10 sanığın savunması tamamlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda yapılan ilk duruşmaya, 12 tutuklu sanık ile 29 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı Cem Karacan, hakkında yakalama kararı bulunan firari sanıklardan Yrd. Doç. Dr. Erol Önen'in Edirne'de yakalanıp, tutuklandığını ve duruşma salonunda olmadığını bildirdi. Böylece dava kapsamında tutuklu sayısının 13'e yükseldiği belirtildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan diğeri firari sanıklar Yrd. Doç. Dr. Dilek Selek ve Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çitçi de yakalama kararı tebligatlarının kendilerine yapılmadığını belirterek, duruşmaya katıldı.

Duruşmada savunma yapan öğretim görevlisi Enis Güney, Fatih Üniversitesini tam burslu kazandığı zaman okulun FETÖ bağlantılı olduğunu bilmediğini, okuduğu zaman öğrendiğini ancak örgütle hiçbir şekilde bağlantıya geçmediğini savundu. Güney, okuldan aldığı 100 dolar burs nedeniyle Bankasya'nın Beylikdüzü şubesinden hesap açtığını, ancak bursu başka bir bankadan aldığını bu nedenle bu hesabı kullanmadığını ifade etti.

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Yrd. Doç. Dr. Dilek Selek ise yakalama kararını pazar günü internetten öğrendiğini söyleyerek, FETÖ ile bir bağlantısı bulunmadığını ve hakkında bulunan yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Bankasya'da bulunan hesabını, eşine yardım amaçlı açtığını öne süren Selek, "Ben eşimin işini bilmem, bir firmada çalıştığını biliyordum. Kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nda bulunduğunu bilmiyordum." iddiasını dile getirdi.

Tutuklu profesör Ferah Armutçu ise teklif edilen yüksek taahhütler ve imkanlar neticesinde Fatih Üniversitesinde çalışmaya başladığını, söylenenlerin gerçekleşmemesi üzerine İstanbul Üniversitesinde işe başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ben İstanbul Üniversitesine ilk başta alınmadım, yerime başkası alındı. Ancak bir yargılama sonucunda verilen karar doğrultusunda, üniversiteye kabul edildim. Delil olarak sayılan 1 dolar, oğlumun askerlik kutlamasından kaldı, bilgisayar çıktıları eşimin çantasından çıktı. Üniversitede yapılan aramalar sonucu el konulan cep telefonu ve bilgisayarın imajları bana verilmedi. Çalışmış olduğum yerler dolayısıyla Bankasya'da hesap açtım."

"ByLock'" kullandığı öne sürülen tutuklu öğretim görevlisi Halim Taşkaya da kendisine telefonundan "ByLock" kırıntılarının bulunduğunun söylendiğini ifade ederek, "Ben 'Bylock'u kurmadım, yüklenmesine izin vermedim ve bu programla kimseyle görüşmedim. Film ve uygulamalarda uzantılı olarak inmiş olabilir." diye konuştu.

Tutuklu öğretim görevlisi Hasan Fehmi Erol ise iddianamede "örgüt abisi" gibi iddiaların yer aldığını, ancak bunların yalan olduğunu ileri sürerek, "Bu örgütle bir bağlantım yok. Ne abilik yaptım, ne başka bir şey. Emniyette gördüğüm kötü ve şiddet içeren müdahaleler sonucu, komşularımın ismini verdim." dedi.

Zaman zaman ağladığı görülen Erol, tamamen maddi çıkarları doğrultusunda özel ders verdiğini, ders verdiği Kuleli Askeri Lisesi öğrencisinin babasının darbeci asker olduğunu bilmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını tamamlaması için duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Akademik Yapılanmasına İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement