Fetö'nün Aselsan Yapılanması Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Aselsan Yapılanması Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ASELSAN'daki yapılanmasına ilişkin haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

05.03.2018 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ASELSAN'daki yapılanmasına ilişkin haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanık Ali Tunçkılıç savunma yaptı.

Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Tunçkılıç, mahkeme huzurunda vereceği beyanlarının esas alınmasını istedi.

ASELSAN'da uzun yıllar işçi statüsünde görev yaptığını belirten Tunçkılıç, hakkında isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini, aleyhinde tanıklık yapanların beyanlarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Süleyman isimli bir arkadaşı aracılığıyla örgütle tanıştığını aktaran Tunçkılıç, dini duygularla birkaç kez sohbetlere katıldığını, bu süreçte illegal bir eylemde bulunmadığını iddia etti.

Örgütün organize ettiği Türkçe olimpiyatlarından etkilendiğini dile getiren Tunçkılıç, bir dönem Ankara Batıkent'te faaliyette bulunan Memurlar Vakfı'ndaki (MEVA) örgüt toplantılarına katıldığını anlattı.

Tunçkılıç, 17/25 Aralık kumpas davalarının ardından FETÖ ile bağını kestiğini iddia ederek "Toplantılara katılmamdaki tek amaç Allah rızası ve İslam dinini tam manasıyla yaşamaktan ibarettir. 17/25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün düzenlemiş olduğu MEVA toplantılarına kesinlikle katılmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Darbe girişimini de lanetliyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

- "Okul taksitleri için Bank Asya'da hesap açtım"

Tutuklu sanık Bilgin Erol da 2002'de ASELSAN'da şoför olarak göreve başladığını, bu süreçte devlet aleyhinde bir eylemde bulunmadığını öne sürdü.

Hakkında isnat edilen suçlamaların somut delilere dayanmadığını savunan Erol, oğlunun öğrenim gördüğü FETÖ'ye ait okulun taksitlerini ödemek için Bank Asya'da hesap açtırdığını kaydetti.

Bu amaç dışında söz konusu hesabı kullanmadığını iddia eden Erol, bir dönem ihtiyaçları için başka bankalardan kredi çekmesini bu durumuna örnek gösterdi.

Aleyhinde tanıklık yapanların beyanlarının duyuma dayalı olduğunu belirten Erol, "Tanıkların iddia ettikleri gibi FETÖ bağlantısı olan kişilerle hiçbir zaman yan yana gelmedim. HTS kayıtları da beni doğruluyor. Aleyhimde tanıklık yapan şahsı da tanımıyorum, mahkeme huzurunda yüzleşmek istiyorum." dedi.

Himmet adı altında kimseye para vermediğini anlatan Erol, FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasında yer aldığı tespit edilen şahıslarla irtibatının bulunmadığına dair tespitin iddianamede yer aldığını aktardı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananların listesinde ismimin yer almadığını kaydeden Erol, örgüt üyesi olmadığını savunarak tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya sanık savunmalarıyla devem ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Aselsan Yapılanması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement