FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında olduğu iddia edilen Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi - Son Dakika
3.Sayfa

FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında olduğu iddia edilen Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi

FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında olduğu iddia edilen Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi Mutlu: "Terörle teröristle anılacak son adam göster deseler kendimi gösteririm" FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında yer aldığı iddia edilen sanık Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi.

26.04.2022 13:50  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında olduğu iddia edilen Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi

Mutlu: "Terörle teröristle anılacak son adam göster deseler kendimi gösteririm"

İSTANBUL - FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında yer aldığı iddia edilen sanık Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi. Mutlu savunmasında, "Terörle teröristle anılacak son adam göster deseler kendimi gösteririm" dedi.

FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında yer aldığı iddia edilen ve 'futbolda şike kumpası' davasının firari sanığı olan avukat Cemalettin Mutlu'nun, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Cemalettin Mutlu ve avukatları hazır bulundu. Müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü'nü temsilen avukatları da mahkemeye katıldı.

Duruşmada tanıklık yapan Veysi Yaşar, sanık Cemalettin Mutlu'yu üniversiteden tanıdığını, Şekip Mosturoğlu'na sanığı iyi bir ceza hukukçusu olduğu için tavsiye ettiğini fakat Mosturoğlu'nun başka birini tercih ettiğini söyledi.

Tanık olarak dinlenen Faik Işık ise sanığı meslektaş olarak tanıdığını, aralarında özel bir hukuk olmadığını ve şike soruşturmaları sürecinde Hakimler Savcılar Kurulu'na şikayetlerde bulunduklarını belirterek, "Soruşturmayı başlatan polisler ile hakim ve savcıların işbirliğiyle hareket ettiği gerekçesiyle şikayetlerimiz oldu. Müvekkilimiz Aziz Yıldırım'ı görmeye Beşiktaş Adliyesi'ne gittiğimizde gazetelerde tutuklanacağı yazıyordu. Daha müvekkile sorular sorulmada, 'Soruları cevaplamadı.' diye haberler yapıldı" dedi.

"Sayın başbakana gidip beni azletmesini istedim"

Tanık Faik Işık Şike operasyonu sürecinde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı olduğunu ifade ederek, "Bu operasyonlardan hemen sonra sayın başbakana gidip beni azletmesini istedim. Çünkü eğer beni azletmese, 'Başbakan avukatını bu işe soktu' diyeceklerdi. Daha önce tartışırdık biz Aziz Bey'le ama bu kavgada yanında olmak istedim. Aziz Bey sorgulanırken klasörlerin içerisinde bir şey aranıyordu, hakim bulamıyordu, polis çağırıyordu, polis gelip hemen buluyordu. Bu bir şahsiyet cellatlığıydı. Sayın başbakana, 'Bu dosya bu bir şike mahkemesi değil, bu dosyanın içinde sizi de dinliyorlar.' dedim. O dosyalardan iddianameler hemen çıkmadı. İddianameler çıkana kadar pazarlıklar yapıldı. Bizim girdiğimiz dosya ayıklanmış dosyalardı. O dosyada iki dosya vardı biz kamuoyunun bildiği dosyayı takip ettik. 7 Şubat MİT Krizi'nden sonra sayın başbakan beni çağırdı. O tarihten sonra kırgınlığımız bitti. Ben sayın Erbakan'ın da Suudi Arabistan kralının da avukatlığını yaptım. Sayın başbakanla en az görüştüğümüz dönem şike operasyonuyla MİT krizine kadar süreçtir" şeklinde konuştu.

"İmirzalıoğlu'nun avukatlığını yaptım evet çünkü ben iyi bir ceza avukatıyım"

Duruşmada tanık beyanlarına karşı diyecekleri sorulan sanık Cemalettin Mutlu, "FETÖ evlerinde kaldığıma dair en ufak bir iddia bile yok. Etkin pişmanlıktan faydalanan tanık, FETÖ ile alakasız bir insan olduğumu beyan etmiştir. FETÖ medya organlarında aboneliğim yok. Avukatlık yapmamı istemeyen bazı insanlar adliyeyi kullanmışlar. 'Kendisi avukat olup, soruşturma dosyasında avukatlık yaptığı kişilerin tutuklanmamasını sağladı ve aldığı paraların büyük kısmını FETÖ'ye verdi.' diyorlar, kabul etmiyorum. Kenan İmirzalıoğlu'nun narkotik dosyasına baktı.' diyorlar. Kenan İmirzalıoğlu'nun avukatlığını yaptım evet çünkü ben iyi bir ceza avukatıyım. İmirzalıoğlu'nun dosyasına, kovuşturma aşamasında yani davası açıldıktan baktım. Onun tutuklanmamasını benim emniyet ilişkilerimi iddia ediyorlar. Soruşturma aşamasında bakmadım, o dönem avukatı Şeref Dede'ydi. Onu azledip beni tuttu. Sol örgütlerinin hedefi olmuş bir insanım, terörle teröristle anılacak son adam göster deseler kendimi gösteririm. DHKPC'nin açlık eylemlerinde bir kızın eylemine engel olmuş bir insanım. Allah insanı en iddialı olduğu yerden vurur derler, beni buradan vuruyorlar. Bu dosyadan beraat edeceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanık Cemalettin Mutlu'nun tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Cemalettin Mutlu'nun ilk FETÖ operasyonlarından itibaren şüpheli avukatlar arasında yer aldığı, Mutlu'nun kullanımında bulunan telefon hatlarıyla örgütün mahrem imamlarından avukat Faik Toklucu ve Alaeddin Yüksel Bulut ile irtibatının bulunduğu ve ByLock kullanıcısı şahıslarla iletişim kaydının tespit edildiği kaydedildi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Mutlu'nun 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

FETÖ\'nün avukatlık yapılanmasında olduğu iddia edilen Cemalettin Mutlu\'nun yargılanmasına devam edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa FETÖ'nün avukatlık yapılanmasında olduğu iddia edilen Cemalettin Mutlu'nun yargılanmasına devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.


Advertisement