Fetö'nün Bolu'daki Emniyet Yapılanması Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Bolu'daki Emniyet Yapılanması Davası

Fetö\'nün Bolu\'daki Emniyet Yapılanması Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Bolu'daki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

15.08.2017 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Bolu'daki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 73 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Adliyesi'ndeki mahkeme salonlarının yeterli olmaması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu 30 sanık, polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar da yer aldı.

Duruşma, sanıkların savunmalarıyla devam etti.

Tutuklu sanık İsmail Bozkurt ifadesine, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini lanetleyerek başladı.

Bilerek hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ve sempati beslemediğini ileri süren Bozkurt, "Terör örgütü üyesi olduğum ve sempati beslediğim iddialarını kabul etmiyorum. 6 yıllık polislik süresince kanunlar çerçevesinde hareket ettim." dedi.

Bozkurt, iddianamede kendisinin "turuncu renk ByLock kullanıcısı" olarak nitelendirildiğini de ifade ederek, "ByLock kullanmadım. Ben ne cep telefonuma bu uygulamayı yükledim ne de başka birinin yüklenmesine izin verdim. Bu tespitin yanlışlıkla yapıldığını düşünüyorum. ByLock kullanıcı olmam, beni silahlı terör örgütü üyesi de yapmaz. Bu iddiayı reddediyorum." diye konuştu.

İfadesinde kendisi ile ilgili iddialara tek tek cevap veren Bozkurt, özellikle ByLock yazışmalarının açıklanmasını ve beraatini istedi.

Tutuksuz sanık İsmail Ece de polis ve savcılık sorgusunda verdiği ifadeleri tekrarladığını belirterek, "Ben sohbetlere gittiğimi polis ve savcılık sorgumda da söylemiştim. 15 günde bir ya da ayda bir bu sohbetlere giderdim. Sohbetler kış mevsiminde olur, yazın yapılmazdı." ifadelerini kullandı.

Sohbetlere gitmeye 2013 yılında mevcut hükümet ile FETÖ arasında yaşanan dershane krizi sırasında son verdiğini savunan Ece, şunları söyledi:

"Dershane meselesi olana kadar sohbetlerde sadece dini konular konuşulurdu. Dershanelerin kapatılması gündeme geldiği zamanlarda bu sohbetlerin içeriği siyasi konuşmalardan oluşmaya başladı. Ben bu durumdan rahatsız olarak bundan sonra sohbete gitmeyeceğimi söyledim."

Ece, aynı dava kapsamında tutuksuz yargılanan Osman Hançer'i kendisini birkaç defa arayarak sohbetlere davet ettiğini de anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben, Osman Hançer'e artık sohbetlere gitmeyeceğimi söyledim. 17-25 Aralık sürecinde bu yapının gerçek yüzünü daha iyi gördüm. Hatta, bu süreçte, emniyet müdürlüğünün önünde de bir defasında benzer bir konuşmamız oldu. Burada da kesinlikle bu sohbetlere gelmeyeceğimi söyledim. 2013 yılı Kasım ayından sonra hiçbir sohbete de gitmedim. Ben, örgüt üyesi değil tam tersi bu yapının mağduruyum."

-"ByLock deşifre oldu Eagle kur"

Etkin pişmanlık yasasından faydalanan ve tutuksuz yargılanan İsmail Şimşek de ByLock kullandığını daha önceki ifadelerinde de kabul ettiğini hatırlatarak, "ByLock uygulamasını Hakkari'de görev yaptığım esnada Ömer isminde birisi yüklemişti. Onunla ByLock üzerinden mesajlaşmıştık. Mesajlarımızın tamamı dini içerikliydi. Örgütsel bir mesajlaşma yapmadık." savunmasında bulundu.

Şimşek, Ömer isimli şahsın "ByLock deşifre oldu" demesi üzerine Eagle ve Tango ismindeki ByLock benzeri uygulamaları da kullandıklarını anlattı.

Kullandıkları uygulamaların tamamında şifreli bir sistemden oluştuğunu söyleyen Şimşek, "ByLock'u 2014 yılında Eagle ve Tango isimli uygulamaları ise 2015 yıllarında kullandık. Tango herkesin kullandığı uygulamadan farklıydı. ByLock gibi şifreli bir uygulamaydı." dedi.

-"İş farklı idi ama çığırından çıktı"

Mahkeme başkanının Emin isimli bir kişi ile 15 Temmuz akşamı yaptığı mesajlaşmaları okuması üzerine Şimşek, şunları söyledi:

"Ankara'da olduğum esnada Emin isimli şahıs bana Tango üzerinden 'Asker darbe yapıyor' diye mesaj attı. Ben neler olduğunu burada sivillere ateş edildiğini, bombalar atıldığını söyledim. Emin, bana 'iş farklı idi. Ama çığırından çıktı. Durumun bizimle alakası yok' şeklinde mesaj gönderdi. Artık Tango'yu kaldırmamı söyledi, ben de kaldırdım."

Duruşmaya diğer sanıkların dinlenmesi için yarına kadar ara verildi.

İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 77 sayfalık iddianamede, "terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 36'sı tutuklu, 3'ü firari 73 sanığın her biri için 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Bolu'daki Emniyet Yapılanması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement