Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır Dışişleri Bakanlığı'na, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasındaki sessiz tutumu nedeniyle duyulan rahatsızlığı iletti.

20.07.2016 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır Dışişleri Bakanlığı'na, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasındaki sessiz tutumu nedeniyle duyulan rahatsızlığı iletti.

AA muhabirine konuşan Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Elçi-Müsteşar Ali Rıza Güney, Mısır Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkililer nezdinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ üyelerinin başarısız darbe teşebbüsü hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

Güney, "15 Temmuz gecesi yaşanan bu terörist darbe girişiminin Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımızın hayatlarına kasıt başta olmak üzere, güvenlik ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızı hedef aldığının altı çizilmiştir. Bunlara ilave olarak milli iradenin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimizin, üstelik milletvekillerimizin terör örgütünün darbesine karşı çıkmak üzere meclis çatısı altındayken bombalanmasının, demokratik meşruiyete yönelik olduğu açıkça ve güçlü şekilde vurgulanmıştır." dedi.

Mısırlı muhataplarının Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin niteliği ve 15 Temmuz gecesi yaşananların vahameti hakkında net bir bilgiye sahip olmadıkları izlenimi edindiklerini dile getiren Güney şöyle konuştu:

"Sivillerin teröristleri protesto etmek için toplandıkları açık alanların Sikorskylerle tarandığı, F-16 uçaklarının kamu binalarını bombaladığı ve tankların sivilleri ezmek pahasına kitlelerin üzerine sürüldüğü en kuvvetli şekilde dikkatlerine getirilmiştir. Terörist darbe girişiminin görüntülerini de içeren ayrıntılı bir bilgilendirme notu ve ayrıca TBMM çatısı altındaki bütün partilerimizin ortak ve güçlü bir duruşla yayımladıkları ortak açıklama da bilgilerine sunulmuştur. Mısır Dışişleri yetkililerine TSK'nın kurumsal olarak bu terör darbesi girişiminde yer almadığı ve ordu mensuplarımızın ezici çoğunluğunun bu teröristlere karşı durduğunun bilinmesinin gereği vurgulanmıştır."

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Ali Rıza Güney, "Terörist darbe girişimine ilişkin uluslararası toplumun genelinde dayanışma ve taziye mesajları aldığımız bir dönemde, Mısır'dan en ufak bir destek mesajı alamamış olmamızın ülkemizde yarattığı hayal kırıklığı da Mısırlı muhatapların bilgisine sunuldu." diye konuştu.

Mısır'ın BMGK beyanı ile ilgili tutumunu da gündeme getirdiklerini dile getiren Güney, şunları kaydetti:

"Mısırlı muhataplara, BMGK'da oy birliği ile yapılacak olan ve ülkemizde 'demokratik yollarla seçilmiş hükümete destek' beyanı içeren bir açıklamanın, Mısır tarafından engellenmesinden duyduğumuz rahatsızlık en güçlü ifadelerle vurgulanmıştır. Mısır'ın ikili ilişkilerde yaşanan bazı sorunları öne sürerek, tüm uluslararası toplumdan ayrı bir şekilde bir tutum takınmak suretiyle, bu insanlık dışı terörist darbe girişiminin karşısında net bir şekilde yer alamamasının Türk ve Mısır halklarının tarihi, beşeri ve kültürel bağlarına yakışmadığı da ifade edilmiştir."

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak içinde yer alan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi, Vasat Partisi, Güçlü Mısır Partisi ve Vatan Partisi FETÖ üyeleri tarafından yapılan başarısız darbe girişimini kınarken, Mısır yönetiminden henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement