Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı doğrultusunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 yargı mensubu hakkında, savcılığın itirazı üzerine "yakalama" kararı çıkartıldı.

20.07.2016 21:39  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı doğrultusunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 6 yargı mensubu hakkında, savcılığın itirazı üzerine "yakalama" kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda polis tarafından yakalanan 2 savcı ve 4 hakim cezaevine gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen yargı mensuplarından cumhuriyet savcıları Kadir Bakırcı, Mehmet Bayram ile hakimler Nazan Esma Somak, Bekir Erin, Atilla Metehan ve Mehmet Ayan'ın "adli kontrol şartı" getirilerek serbest bırakılması üzerine, bu karara itirazda bulundu.

İtirazı değerlendiren üst mahkeme, 6 yargı mensubu hakkında "yakalama" kararı çıkardı.

Bunun üzerine polis, cumhuriyet savcıları Kadir Bakırcı, Mehmet Bayram ile hakimler Nazan Esma Somak, Bekir Erin, Atilla Metehan ve Mehmet Ayan'ı yakaladı. Yakalanan savcı ve hakimler adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, hakkında yakalama kararı çıkartılan hakim Mustafa Mutlu da adliyeye gelerek teslim olması üzerine tutuklandı.

Operasyon kapsamında İzmir'de tutuklanan yargı mensubu sayısı 38'e yükseldi.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası HSYK kararıyla açığa alınan ve haklarında İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından haklarında soruşturma başlatılan 38 yargı mensubu gözaltına alınarak, İzmir, Karşıyaka ve Ödemiş adliyelerine sevk edilmişti.

"Anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, hükümete karşı silahlı isyan, silahlı örgüt üyeliği" suçlamalarıyla İzmir Adliyesine sevk edilen cumhuriyet savcıları Sinan Taşkın, Yalçın Şahinkaya, Emrah Kalaycı, Atilla Ulupınar, Uğur Hadimli ile hakimler Ali Akın, Atilla Rahman, İshak Karadavut, Mustafa Taşkın, Muharrem Barut, Gültekin İpteş, Mustafa Kayın, Yalçın Cebiş, Gökhan Korkmaz, Ramazan Güleç, Dursun Özdemir, Bilgin Özbey, Murat Kopal, İrfan Aras, Yusuf Altıntaş, Ali Aksel, Aziz Ulupınar, Edip Hüsnü Özen ve Ayhan Uyar, nöbetçi mahkemece tutuklanmış, savcılar Kadir Bakırcı, Mehmet Bayram ve hakimler Nazan Esma Somak, Bekir Erin, Atilla Metehan, Mehmet Ayan sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Van'da görevli hakim Metin Borucu, Foça'da görevli cumhuriyet savcısı Bayram Hamurcu ve eşi hakim Betül Hamurcu ile eski hakim İbrahim Karanfil çıkarıldıkları Karşıyaka Adliyesi'nde, Ödemiş'te görev yapan cumhuriyet savcısı Aycan Üründül ile Tire'de görev yapan hakim Gonca Candan çıkarıldıkları Ödemiş adliyesinde tutuklanmış, Ödemiş'te görev yapan hakim Ersin Ermurat ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Ayrıca Mustafa Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 5 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement