Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'u teslim almaya gelen askerlerin, TOMA içerisindeki polisi şehit edişi ve özel harekatın operasyon sırasında darbeci askeri vurması güvenlik kameralarına yansıdı.

23.07.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'u teslim almaya gelen askerlerin, TOMA içerisindeki polisi şehit edişi ve özel harekatın operasyon sırasında darbeci askeri vurması güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde, askerlerin, zırhlı araçlarla Borsa İstanbul'a gelmesi, uzun namlulu silahlarla içeriye girmesi, kısa süre sonra olay yerine gelen polislere ateş açması, TOMA sürücüsü Mehmet Şevket Uzun'un şehit edilmesi görülüyor.

Özel harekat polislerinin, yaptığı operasyon sırasında kendilerine ateş açan ve arkadaşlarını şehit eden darbeci askerlerden birisini hafif şekilde yaralaması ve silahını alarak hastaneye sevk etmesi görüntülerde yer alıyor.

Borsa İstanbul'u, 15 Temmuz'da teslim almaya gelen askerlerin ateş açması sonucu polis memuru Mehmet Şevket Uzun ve desteğe gelen vatandaş Fatih Satır şehit edilmiş, polisin düzenlediği operasyonda ise 1'i yaralı 11 asker gözaltına alınmıştı.

"Peygamberin şefaatinden mahrum kalırsınız"

Gözaltına alınan askerlerin emniyette verdikleri ifadelerde, Borsa İstanbul'u teslim almak için birlikte geldikleri ve daha sonra kendilerini bırakarak kaçan komutanları Binbaşı Murat Çelik'in, kendilerine "polise ve vatandaşa ateş etmezseniz kıyamet günü Peygamberin şefaatinden mahrum kalırsınız" şeklinde bağırdığını söyledikleri öğrenildi.

Firari durumdaki Çelik'in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan, İstanbul Jandarma Komutanı Albay Gürcan Sercan ve yardımcısı Albay Haydar Yalın'ın gözaltına alınmaları da görüntülerde yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement