Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 606 kişi hakkında işlem yapıldı.

30.07.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 606 kişi hakkında işlem yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, aralarında mülki idare amirleri, asker, polis, hakim, akademisyen, memur, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan ve tutuklanan 606 kişi hakkında işlem yapıldı.

Aralarında eski Mardin valileri Turhan Ayvaz ve Ahmet Cengiz, çeşitli dönemlerde vali yardımcılığı görevini yürüten Selim Palamut, Hüseyin Avcı, Şenol Koca ve Müfit Gültekin ile akademisyen, polis memuru, örgütün sözde il imamları ve iş adamının da yer aldığı çok sayıda şüphelinin de emniyetteki işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında FETÖ üyesi oldukları ve darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Garnizon ve 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Artuklu İlçe Emniyet Müdürü Cumali Kocaman'ın da bulunduğu 59 kişi tutuklanmıştı.

Açığa alınan görevliler hakkındaki idari soruşturma da devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement