Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimi

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi Artvin'in Hopa ilçesinde emniyet müdürlüğü yetkilisine karşı kaymakamın yanında yer alan 3 parti üyesinin "polise mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alındığını bildirdi.

03.08.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi Artvin'in Hopa ilçesinde emniyet müdürlüğü yetkilisine karşı kaymakamın yanında yer alan 3 parti üyesinin "polise mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alındığını bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "aydınlık Türkiye" amacıyla çalışan CHP'li gençlerin her zaman darbe ve darbecilerin karşısında olduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Artvin'in Hopa ilçesinde de üyelerinin darbecilerin karşısında yer alarak kaymakama destek verdiğini aktaran Yılmaz, bu sırada polislerin havaya ateş açtığını ve toplam 9 gencin "polise mukavemetten" gözaltına alındığını açıkladı.

Yılmaz, çıkan arbede sırasında gözaltına alınan arkadaşlarından, orada bulunan bir emniyet yetkilisinin "ben buraya kaymakam olacağım" dediği şeklinde ifadeler duyduğunu da aktardı.

Arkadaşlarının tutuklu olduğunu ve kendisinin de iki gün önce Hopa'ya giderek bilgi aldığını ifade eden Yılmaz, tutuklu arkadaşlarının isimlerini Savaş Tanıl Topal, Tanju Topal ve Ekin Yılmaz olarak bildirdi.

Yılmaz, arkadaşlarının kesinlikle herhangi bir terör örgütü ile alakaları olmadığını, darbecilere karşı kaymakamı korumaya çalıştıklarını da belirterek, serbest bırakılmalarını istedi.

Yine gençlik kolları üyelerinden Isparta'da Can Akyol ve Hasan Arslan'ın gözaltında, Adana'da Yılmaz Gültekin, Gaziantep'te Kadir Erdoğan ve Rıdvan Erdoğan'ın ise tutuklu olduğunu bildiren Yılmaz, bu kişilerin Twitter ve Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındığını kaydetti.

Paylaşımların "ulusal" içerikli olduğunu aktaran Yılmaz, "CHP, darbelerden en çok çekmiş parti. Biz CHP gençlik örgütleri olarak açık ve net olarak askeri ve sivil darbeye karşıyız. Bir CHP'li gencin cemaat üyesi suçlamasıyla tutuklanması bize akıl tutulması olarak geliyor. CHP'nin gençlik örgütünün tarihinde böyle bir şey söz konusu değil. Bizim, cemaatlerle savaşan, laikliği savunan bir yapımız var. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Emniyet Amiri tutuklanmıştı

Öte yandan Artvin'de, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Kürşat Şimşek, tutuklanmıştı.

Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Emniyet Amiri Şimşek'in nöbetçi mahkemece, "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan tutuklandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement