Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

ADDIS Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya'da faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okul ve işletmelerle ilgili Etiyopya hükümetiyle bilgi paylaşımında bulunduğunu bildirdi.

05.08.2016 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDIS Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya'da faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okul ve işletmelerle ilgili Etiyopya hükümetiyle bilgi paylaşımında bulunduğunu bildirdi.

Ulusoy, büyükelçiliğin Addis Ababa'daki binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi Ulusoy, birçok ülkenin örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e bağlı okul ve işletmeleri risk ve tehlike korkusuyla kapattığını vurgulayarak, "Gülen'in neler yapabildiği görüldü, bulundukları her yere risk getiriyorlar. Şüphesiz, Fetullah Gülen darbe girişimine karışmakla kalmayıp, bu girişimi yönetti." diye konuştu.

Darbe girişimcilerinin, savaş uçakları, helikopterler ve farklı silahlar kullanarak sivilleri ve devlet kurumlarını hedef aldığını anlatan Ulusoy, 239 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Türkiye'nin Gülen'in darbe girişimini yönettiğini kanıtlayan kanıt ve belgeleri ABD'ye gönderdiğini belirten Ulusoy, ABD'nin Gülen'i iadeyi reddetmediğini ve sürecin devam ettiğini kaydetti.

Büyükelçi Ulusoy ayrıca, Türkiye halkının demokrasiyi korumak uğruna hayatlarını tehlikeye atarak, dünyaya büyük bir ders verdiklerini vurguladı.

Türkiye - Etiyopya ilişkileri

İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya ile ekonomik alanda ve terörle mücadele konusunda iş birliğini artıracağını ifade etti.

Etiyopya'da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren yaklaşık 150 Türk şirketi olduğunu anımsatan Ulusoy, bu sayının Etiyopyalı yetkililerin de desteğiyle artmasını istediğini aktardı.

Etiyopya'nın Sahraaltı Afrika ülkeleri arasında Türkiye'nin en büyük ticaret olduğuna işaret eden Ulusoy, ülkeler arasındaki ikili ticaret hacminin geçen yıl 420 milyon dolara ulaştığını ve söz konusu rakamın 1 milyar dolara çıkması için çalışıldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement