Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı doğrultusunda gözaltına alınan 5 savcı ve 19 hakim tutuklandı.

19.07.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı doğrultusunda gözaltına alınan 5 savcı ve 19 hakim tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen İzmir, Menderes ve Torbalı adliyelerinde görevli savcılar Sinan Taşkın, Yalçın Şahinkaya, Emrah Kalaycı, Atilla Ulupınar, Uğur Hadimli ile hakimler Ali Akın, Atilla Rahman, İshak Karadavut, Mustafa Taşkın, Muharrem Barut, Gültekin İpteş, Mustafa Kayın, Yalçın Cebiş, Gökhan Korkmaz, Ramazan Güleç, Dursun Özdemir, Bilgin Özbey, Murat Kopal, İrfan Aras, Yusuf Altıntaş, Ali Aksel, Aziz Ulupınar, Edip Hüsnü Özen ve Ayhan Uyar, "anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, hükümete karşı silahlı isyan, silahlı örgüt üyeliği" suçlamalarıyla sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerden Kadir Bakırcı, Nazan Esma Somak, Bekir Erin, Atilla Metehan, Mehmet Ayan ve Mehmet Bayram sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimliği, ayrıca 5 yargı mensubu hakkında ise yakalama kararı çıkarttı.

Hakimin kararı açıklamasının ardından, bazı şüpheliler fenalık geçirdi.

Tutuklular arasındaki hakim Atilla Rahman, "Askeri Casusluk Davası"na bakan dönemin özel yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İzmir, Aliağa, Bergama, Foça, Kınık, Menderes, Ödemiş, Tire ve Torbalı adliyelerinde görev yapan 30 cumhuriyet savcısı ve hakim gözaltına alınmıştı. İzmir Adliyesi'ne getirilen hakim ve savcılar, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonunda açığa alındıklarına dair HSYK kararı yüzlerine tebliğ edildikten sonra ek gözaltı süresi verilerek İzmir Emniyet Müdürlüğünün Yeşilyurt'taki hizmet binasına götürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement