Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Makedonya'nın kuzeybatısındaki Gostivar şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi yaptı.

27.07.2016 07:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın kuzeybatısındaki Gostivar şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi yaptı.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından şehir merkezinde düzenlenen gösteriye Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, Makedonya'daki Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan her yaştan vatandaş, çalınan marşlar eşliğinde coşkulu anlar yaşadı.

"Bu hainleri burada barındırmak bize haramdır"

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin ana vatan olarak gördükleri Türkiye'nin istikrarını zedeleme amacı taşıyan bir eylem olduğunu vurgulayarak, bu girişime Türk halkının gerekli cevabı verdiğini ifade etti.

Türk halkının, demokrasinin ve devletin korunması noktasında gösterdiği destansı mücadeleyle yeni bir kahramanlık öyküsü yazdığını söyleyen İbrahim, milli iradeyi hiçe sayarak ülkesine ve milletine ihanet edenlerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Dünyanın dört bir yanına sızan FETÖ mensuplarının Makedonya'da da bulunduğuna dikkati çeken İbrahim, "Evlad-ı Fatihan olarak bu hainleri burada barındırmak bize haramdır. Osmanlı'nın nazlı yurdu olan Rumeli'den bunları defetmek boynumuzun borcudur." dedi.

Üsküp Büyükelçisi Şölendil de bu hain saldırı karşısında gösterilen tutumun Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasını teşkil ettiğini dile getirerek, "Ülkemizin barışı, huzuru, refahı, birlik ve bütünlüğünü hedef alan tüm faaliyet ve eylemlere karşı kararlı mücadelemiz ve gerekli girişimlerimiz sürdürülecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gostivarlı bir imam tarafından Türkiye devleti, halkı ve darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve yaralananlar için dua edildi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement