Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybedenler için "Şehitleri Anma Programı" gerçekleştirildi.

20.08.2016 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybedenler için "Şehitleri Anma Programı" gerçekleştirildi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğince (MATÜSİTEB) düzenlenen anma programına, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil'in yanı sıra ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Çako, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

Bakan Çako, "Hainler şunu bilmelidir ki tıpkı Çanakkale'de vatan savunması için tereddüt etmeden çarpışmış dedelerimiz olduğu gibi bugün de anavatanı için binlerce Makedonya Türkü vardır, bundan sonra da olmaya devam edecektir." dedi.

Büyükelçi Şölendil de hain saldırı karşısında gösterilen tutumun Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasını teşkil ettiğini belirtti.

Şölendil, "Ülkemizin barışı, huzuru, refahı, birlik ve bütünlüğünü hedef alan tüm faaliyet ve eylemlere karşı kararlı mücadelemiz ve gerekli girişimlerimiz sürdürülecektir." ifadesini kullandı.

Üsküp ve çevresinde meydana gelen ve 20'den fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketine de değinen Şölendil, ilk günden itibaren TİKA ile bölgede olduklarını kaydetti.

Şölendil, her zaman olduğu gibi Türkiye'nin bu zor anlarda da süratle Makedonya'daki kardeşlerinin yaraları sarmak için tüm imkanları ile faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim ise 15 Temmuz'da halka atılan bombaların, Rumeli Türkleri ve akraba topluluklarını da derinden üzdüğünü söyledi.

İbrahim, "Güçlü Türkiye, istikrarlı Balkanlar demektir. 'Anavatanına sahip çık ki büyüsün' ilkesiyle bizlere büyük görevler düşmektedir." değerlendirmelerinde bulundu.

FETÖ'nün Makedonya'daki varlığına işaret eden İbrahim, "FETÖ mensupları, okulları ve diğer kurumları ile iş birliği yapılmayacaktır. Hainlerin okullarına öğrenci gönderen evladını kaybetmiş, başka güçlere asker yetiştirmiş olur." dedi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için mevlit okundu, dualar edildi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement