Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat, Kemalpaşa ilçesinde gözaltına alındı.

04.08.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat, Kemalpaşa ilçesinde gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan avukat Ali Aksoy'un Kemalpaşa ilçesinde bir evde kaldığı bilgisine ulaşan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledi.

"FETÖ'nün İzmir'deki avukat yapılanmasının başı" olduğu iddia edilen Aksoy kaldığı evde gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

"İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan bazı kişilerin avukatlığını yapan Aksoy hakkında ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret, görevli polislere mukavemet ve hakaret gibi suçlardan dava açılmıştı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun sürdürdüğü soruşturma kapsamında 25 avukat hakkında gözaltı kararı verilmiş, gözaltına alınan 11 avukattan Eren Sarak, Fatih Hakan Güvenç, Haldun Sonyürek, Mehmet Öztürk, Muzaffer Uzlaş, Muhammed Işık ve İsmail Sarı tutuklanmış, Birol Delikkaya, Berkant Ayok, Mehmet Arif Demir ve Mehmet Temel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın dört avukatın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına yaptığı itiraz üzerine yakalanan avukat Mehmet Arif Demir mahkemece tutuklanmış, Birol Delikkaya ile Mehmet Temel ise yeniden adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Soruşturma kapsamında 14 avukat hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement