Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Fetö\'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında belediye olarak gerekli önlemleri alarak temizlik çalışması yaptıklarını bildirdi.

18.08.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında belediye olarak gerekli önlemleri alarak temizlik çalışması yaptıklarını bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin geleceğine, milletin birliğine, bütünlüğüne, devletin dirliğine karşı yapılmış olan FETÖ mensubu bir takım unsurların darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları gereği sokağa çıkan milletin kararlı duruşu ve halkın desteğine dayalı direnişiyle geri püskürtüldüğünü belirtti.

Devletin bu kalkışmaya sebebiyet veren, kalkışmaya dayanak teşkil eden bütün örgüt mensuplarına yönelik temizlik çalışması başlattığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Biz de Safranbolu Belediyesinde bu örgütle ilişkisinin olabileceğini düşündüğümüz personellerle yollarımızı ayırdık. Ayrıca bu kişilerle ilgili gerek emniyet gerek savcılık nezdinde çalışmalarımız sürdürülmekte. Bu çalışmalar yapılırken, açığa aldığımız çalışanların gözaltına alınmalarıyla ilgili süreç işletilmiştir. Zaten biz bu çalışanlarımızla ilgili açığa alma işlemini hiçbir makamın onayını almaksızın gerçekleştirmiştik. Şüphe duyduğumuz kişilerle ilgili açığa alma işlemini yürütmüştük. Bu konuda devletimize, adaletimize bu kişilerle ilgili işlemlerin yapılması hususunda zaten resmi müracaatımız söz konusuydu."

FETÖ'ün her daim karşısında olduklarının altını çizen Aksoy, şöyle devam etti:

"Bu süreçte kardeşimin de gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayım. Kim olursa olsun bu kalkışmaya yardım eden, içinde yer alan, destekleyenlerin adalet karşısında hesap vereceklerini daha önceki konuşmalarımızda vurgulamıştık. Aynı noktada durduğumuzu ifade etmek isterim. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanıyor, devletimizin adalet mekanizmasına elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna beyan ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement