Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sakarya ve Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi protesto edildi.

18.07.2016 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya ve Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi protesto edildi.

Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Mitingde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri ile CHP ve MHP parti mensupları yer aldı.

"Şehitlerimize çok şey borçluyuz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, mitingin açılış konuşmasında, "Sizin kararlılığınız, metanetiniz, dirayetiniz ülkemizi karanlığa boğmaya çalışan çapulculara geri adım attırdı. Allah hepinizden razı olsun. Bu hepimiz için çok önemli bir meseledir." dedi.

Demokratik hakları yasal sınırlar çerçevesinde kullanmaya devam edeceklerini belirten Toçoğlu, günün ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetinin süreceğini dile getirdi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas da şehitlere rahmet okuyarak başladığı konuşmasında, "Sakarya Üniversitesi öğrencilerimiz de burada. Onların talepleri doğrultusunda sınavları erteledik. 2 gündür her saniyesini dikkatle izlediğimiz bir süreç yaşadık. Bu sürecin en büyük kahramanı Sakarya halkıdır. Hepinizi gönülden kutluyoruz." diye konuştu.

"Sulh masum halka meydan okumak mıdır?"

AK Parti Sakarya İl Başkanı Kılıç, "Yurtta sulh, cihanda sulh" Darbe girişimine koydukları isim bu. Sizin sulhunuz elinde silahı olmayan insanları, masum sivilleri öldürmek midir? Şer güçleri ardına alıp millete meydana okumak mıdır?" ifadesini kullandı.

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de "İsimsiz kahramanlarımız sayesinde Sakarya ve Türkiye direndi. Biz de böyle devlet, böyle vatandaş, böyle millet varken Türkiye'nin sırtı yere gelmez. Darbeciler hesap yapmışlar ama Allah'ın hesabını unutmuşlar. Şapkasını alıp gidecek bir Cumhurbaşkanı yok. Dimdik ayakta duran Recep Tayyip Erdoğan'ı hesap edemediler." dedi.

Mitingin son konuşmasını yapan Vali Coş, şunları söyledi:

"Devletimize, milletimize, demokrasimize, hukuk sistemimize karşı ortaya koyulan hain plana karşı milletimiz göğsünü siper etti. Hepiniz bizim için birer adsız kahraman olarak destan yazdınız. Türkiye'de en disiplinli bir şekilde demokrasi hareketini siz başlattınız. Valiliğimizi işgal eden darbeci hainlerin adalete teslim edilmesinde hepiniz katkıları var. Kamun düzeninin sağlanmasında emeğiniz çok büyük. Allah hepinizden razı olsun."

Kocaeli'deki programa büyük katılım

İzmit'te de AK Parti İl Başkanlığının yanındaki alanda düzenlenen "Milli Birlik Nöbeti" programına yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından milletin meydana inerek darbecileri yerle yeksan ettiğini söyledi.

Milletin darbe girişimini boşa çıkarmasının anlatıldığı gibi kolay olmadığı vurgulayan Ceyhan, "Darbe girişiminin ardından 3. nöbet gecemizdeyiz. Belki 33. veya 333. gecede de burada olacağız." dedi.

Kentte araçlarıyla konvoy oluşturan yüzlerce vatandaş, korna çalarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Gölcük ilçesinde de Donanma Komutanlığı önünde vatandaşın "demokrasi bekleyişi" devam ediyor.

Polis ekipleri Donanma Komutanlığının nizamiye kapısının önünde önlem alırken, diğer kapıların önlerine de iş makineleri çekildi.

Anıtpark'ta düzenlenen Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in katıldığı programda, şehitler için mevlit okundu.

Başiskele, Kandıra, Karamürsel, Gebze, Darıca, Körfez, Derince, Kartepe, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde de demokrasi şehitleri için mevlit okutularak dua edildi.

Bolu

Bolu'da Belediye Başkanlığınca demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu.

Belediye meydanında bir araya gelen binlerce vatandaş okunan Kuran'ı Kerim'i dinleyerek dua etti.

Yatsı namazının belediye meydanında kılan vatandaşlar, namazın ardından Bolu Müftülüğü mevlit ekibi tarafından okunan mevlidi dinledi.

Ellerindeki Türk bayrakları ile alana gelen vatandaşlar, programın ardından alandan ayrıldı.

Programa, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, sivil toplum kuruluşlarını üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan bazı vatandaşlar da darbe girişimine tepkilerini ortaya koymak için araçlarıyla konvoy yaptı. Araçlarına Türk bayrakları takan vatandaşlar, korna çalarak şehrin caddelerinde tur attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement