Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların yanında yer aldı.

18.07.2016 01:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların yanında yer aldı.

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik protestoların yapıldığı Manolya Meydanı'nda hazırlanan sahnede vatandaşlara ilk önce Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek hitap ederek, Manisa'da 40'a yakın hakim ve savcı hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Şimşek, Türkiye'nin cuma günü saat 22.00'den itibaren olağanüstü bir dönem geçirdiğini vurguladı. Şimşek, yıllardır bu devletin içine yuvalanan, devletin her türlü imkanından istifade eden ordu içindeki bir grup ile bunları destekleyen bazı sivil veya diğer grupların, ülkenin seçilmiş siyasi iktidarına karşı darbe girişiminde bulunduğunu ifade etti.

Halkın desteğiyle büyük bir aşama kaydedildiğini belirten Başsavcı Şimşek, "Kesinlikle gaflete kapılmayınız. Bazı sıkıntılarımız devam etmektedir. Her an uyanık olun, ülke için bu gerekmektedir" dedi.

"Nereye kadar gidilecekse gideceğiz"

Adli süreçle ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Şimşek, şöyle konuştu:

"Şu an itibariyle garnizon komutanı ve merkez komutanını bu eylemin içinde olduklarını düşündüğümüz için gözaltına almış vaziyetteyiz. Şu an savcılığımızda sorgudalar, yasal işlemleri devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vermiş olduğu yasalar çerçevesinde mutlaka yapılması gereken yapılacaktır. Biz hiçbir zaman yasal çerçevelerin dışına çıkmadık. Ne kendimiz bir haram lokma yedik, ne de çocuklarımıza yedirdik. Bugün burada hepimiz bu vatan, millet, devlet ve demokrasi için buradayız. O konuda en ufak bir endişeniz olmasın, her daim dik durduk durmaya da devam ediyoruz."

Bu ihanet şebekesinin yargı içinde bir yapılanması olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Biz yıllardır bunlarla mücadele ediyorduk. Hepinizin medyadan ve televizyonlardan takip ettiği gibi yargı camiası içinde bulunduğu bilinen 2 bin 745 kişi açığa alındı. Bunlarla ilgili yasal süreç de başlattık. İlimizde de ilçelerimiz dahil toplam 40'a yakın paralel ihanet şebekesi tespit edilen hakim ve savcı hakkında şu an yasal işlemlerimiz devam etmektedir. Manisa merkez itibariyle şu an 9'u gözaltına alınmıştır. Evlerinde, iş yerlerinde, makam ve araçlarında aramalar yapılmış ve el koyma işlemi yapılmıştır. Yasal süreçle ilgili hiçbiriniz en ufak endişesi olmasın, bu vatan için nereye kadar gidilecekse gideceğiz."

"Türkiye caniler topluluğunun hedefi haline geldi"

Manisa Valisi Hakan Güvençer de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin caniler topluluğunun hedefi haline getirildiğini söyledi.

Güvençer, "Yalçın bir kayadan geri döner gibi bu yüce milletin aziz ruhu karşısında boyun eğmiş, diz kırmışlardır. Hayırlı mübarek olsun. Sadece canımıza kastedilmemiştir, canımızdan daha kıymetli değerlerimize kast edilmiştir. Bu milletin ırzına, namusuna, ahlakına, iradesine kastedildiğinde işte bu millet böyle cevap vermiştir. Bu gücü aşabilecek dünyada herhangi bir güç tanıyorum. Rabbim sadece bileklerimize değil, yüreklerimize güç versin." dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise milletin tüm yurtta bu darbeyi yapmak isteyen cuntacılara en güzel cevabı verdiğini belirterek, "Bu millete kurşun sıkan, bomba atan bu devletin içindeki bir avuç FETÖ'nün uşaklarına çok güzel cevap veriyoruz. Askerlerimizin tamamı bu şekilde düşünmüyor. Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız bu darbeyi püskürtmek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı olduklarını ifade ediyorlar. Manisa'da da bu var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İHH Manisa Şubesince kurulan stantta Milletvekili Murat Baybatur, Vali Hakan Güvençer, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

Akhisar

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Milli Egemenlik Meydanı'nda Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Meydanda 21.30'dan itibaren toplanmaya başlayan Akhisarlılar, "Asker kışlaya", "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ya Allah Bismillah, Allahüekber", "İdam isteriz", "FETÖ'ye idam" ve "Darbeye hayır" sloganları attı.

Salihli

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşın Salihli Demokrasi Meydanı'ndaki "Demokrasi nöbeti" de devam ediyor. Meydana Türk Bayrakları ile gelen vatandaşlar, demokrasi şehitleri için dua edip İstiklal Marşı okudu.

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy, "Bu memleket 93 yıldan beri cumhuriyet ile yönetiliyor. Biz yine bugün burada CHP'liler için de MHP'liler için de diğer siyasi partiler için de nöbet tutuyoruz. Demokrasi için, herkesin fikirlerini özgürce ifade edebilmeleri için nöbet tutuyoruz." sözlerine yer verdi.

Memur-Sen Salihli Temsilcisi Durmuş Küçük, "Halk iradesine ve milli egemenliğe karşı yapılan darbe girişimi demokrasi sevdalısı yüce Türk Milleti tarafından engellenmiştir." diye konuştu.

Kula

Kula ilçesi Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da askeri kalkışmaya tepki amacıyla nöbetlerine devam etti.

Vatandaşlarla birlikte Kula Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile birlikte İlçe Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, hakim ve savcılar ile sivil toplum kuruluşu başkanları, siyasi parti ilçe başkanları da tepki gösterilerine katıldı.

Demirci

Demirci ilçesinde ise vatandaşlar, Çereşe Meydanı'nda yine Türk bayrakları ile bir araya geldi.

İlçedeki Halıkent Mehter ve Has Mehter ekipleri meydanda marş çaldı. Binlerce vatandaş, ülkenin birlik ve beraberliği adına slogan attı, belediye hizmet binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Alka Ersoy, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Gedik de yer aldı.

Turgutlu

Turgutlu İlçesinde ellerinde Türk bayraklarıyla 50.Yıl Alanı'nda toplanan halk, hükümete destek verdi. Bazı vatandaşlar da otomobilleriyle Türk bayrağı açarak Atatürk Bulvarı'nda tur attı.

Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu (TUSİDAP) İlçe Sekreteri Mehmet Taşçı, "Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin feraseti, devletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, milletimizin ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirten vatandaşlar, sabah namazını da 50.Yıl Alanı'nda toplu olarak kılacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement