Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Muğla, Antalya ve Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

19.07.2016 03:06  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla, Antalya ve Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimi vatandaşlarca protesto ediliyor.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Bodrum Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık vatandaş topluluğu, burada Türk bayrakları sallayarak, FETÖ ve PDY aleyhine sloganlar attı. Çocuk ve kadınların da katıldığı tepki gösterilerinde, vatandaşlar yaşanan girişime tepkilerini dile getirdi.

Kalabalık arasında bulunan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, AA muhabirine, darbe girişiminden bu yana sokaklarda olduklarını söyledi.

Her gün sabahın ilk ışıklarına kadar sokaklarda ve parti binasında nöbet tuttuklarını ifade eden Demiralp, "Sonuna kadar bütün darbeciler tek tek ele geçirilene kadar biz de burada nöbetteyiz." dedi.

Demiralp, meydandaki nöbeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman "tamam, bitti" derse o zaman bırakacaklarını ifade etti.

Bodrum'da bir okulun müdürü olan Faruk Çağlar ise yaşanan girişimi, millet iradesine yapılmış bir darbe olarak değerlendirdi. Olayın, milletin öz değerlerine, kültürüne, birlik ve beraberliğine yapılmış bir saldırı olduğunu anlatan Çağlar, şöyle konuştu:

"Yapılan bu saldırı kesinlikle TSK'nın tamamını bağlamadığını biliyoruz. Kalkışma olduğunu da Başbakanımız söyledi. 4 günden bu yana sabahlara kadar karakol önünde hem polisimize destek, hem de milli iradeye sahip çıkmak için Bodrum halkı ile bayrak sallıyoruz. Devletimize, insanlığa ve Müslüman alemine sahip çıkıyoruz."

Ebru Abaygil da yaşanan olayları milli iradeye darbe olarak gördüğünü belirtti.

Artık eski Türkiye'nin geride kaldığını anlatan Abaygil, "Biz hep diyoruz. Artık eski Türkiye yok. Buradaki insanlardan da belli. Çoluk, çocuk burada bekliyoruz. Tamamen bu darbenin Türkiye'nin geleceğine yapıldığını düşünüyoruz. Bütün herkesin burada olması gerektiğini düşünüyoruz. Gün birlik olma günüdür." diye konuştu.

İmam Hatip Hüseyin Aygün de milli iradeye yapılan baskı ve ihtilal için Türk bayrağının gönderden inmemesi için, ezanlar susmasın diye her gün bir araya geldiklerini belirtti.

Alanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasıyla dağılacağını anlatan Aygün, şöyle konuştu:

"Ne zaman ki 'uzun adam' Başkomutan, Recep Tayyip Erdoğan 'iş bitmiştir, sulh sağlanmıştır, vatanın güvenliği sağlanmıştır' derse, bu millet alanları ancak o zaman boşaltacak. Ben camide görevli imam hatipim. Bu ezanlar ki dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Vatan olmazsa ne ezan olur, ne cami olur, ne de cemaat olur. Eğer ezan okuyacaksan bu vatanı FETÖ'nün elinden alacağız. Almadan bu alanlar boşalmayacak. Son kişiye kadar buraları terk etmeyeceğiz."

Emine Andaç da, "Kanımızın son damlasına kadar buradayız. Cumhurbaşkanımızı kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Bu darbeler biz burada olduğumuz sürece hiç kimse bu vatana el süremeyecek." diye konuştu.

Yener Çelik de, halkın milli iradeye sahip çıktığını ve sahip çıkmaya da devam ettiğini söyledi.

Bu darbe girişimi yapan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Başbakanımız da açıkladı, bu kişilerin en ağır cezayı alması için gereken yapılacak. FETÖ örgütünün arkasında kim olursa olsun karşısında duracağız. Bugün biz elimizle tankları durdurduk. Bu millet sokaklardan hiç çıkmadı, çıkmayacak da. Herkesin bu ülkede darbe yapılamayacağını çok iyi bilmesi lazım." dedi.

- Fethiye
Fethiye'nin Beşkaza Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Tekbirler getirerek toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükumet lehine sloganlar attı.

Darbe girişimine tepki gösteren Ayhan Çintimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980'de darbeyi gördüğünü ve nasıl bir şey olduğunu bildiğini söyledi.

Darbenin insan haklarının elden alınması ve özgürlüğünün sıfıra indirilmesi demek olduğunu kaydeden Çintimur, "Şu anda da yapılmak istenen, Türkiye'nin yükselişini engellemek. Eğer darbe hayata geçseydi ekonomik, teknolojik olarak daha da geriye gitmemize sebep olacaktı. Burada demokratik bir sınav veriyoruz. Bu sınavı başarıyla geçeceğiz. Bu olay tamamen ortadan kalkana dek meydanlarda olacağız." dedi.

Eyleme, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, farklı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Ayrıca, İstiklal Marşının okunmasının ardından, meydanda şehitler için dua okundu.

- Isparta

FETÖ darbe girişimini tepki gösteren Ispartalılar, akşam saatlerinden itibaren Valilik önünde bulunan Hükümet Meydanı'nda toplanmaya başladı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak darbe girişimi aleyhine slogan attı. Darbe girişiminde şehit olanların için duaların okunduğu gösterilerde, sık sık İstiklal Marşı okundu.

Isparta'da içerisinde 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun 3 platformu temsilcilerinin de bulunduğu törende konuşan Isparta Milletvekili Said Yüce, darbeye karşı milletin büyük bir azim ve fedakarlıkla mücadele ettiğini söyledi.

Herkesin bu darbeye karşı omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini belirten Yüce, hürriyet ve demokrasinin her şeyden daha önemli olduğunu aktardı.

Yüce, vatandaşlardan darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua isteyerek, "Bu millet, bu millete ihanet edenler en ağır şekilde cezalandırılacağını görecekler. Sizin taleplerinizi milletvekilleri olarak yakında duyuyoruz, dinliyoruz ve kalbimizin en derin köşesiyle destekliyoruz. İnşallah onlar hak ettikleri cezayı bulacaklar." diye konuştu.

- Çadırda sabahlıyorlar

Meydanda uzun saatler kalanların bazıları alanda kurdukları çadırda sabahlıyor. Aileleriyle birlikte gelen "Oemokrasi nöbetine" katılan vatandaşlar, çadır önüne ve park içerisine serdikleri hasır ve kilimler üzerinde protestolara destek verip, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu.

- "Parti rozetimi çıkardım da geldim"

Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Bilal Şimşir, gazetecilere yaptığı açıklamada FETÖ'nün darbe girişiminin engellenmesinde çaba gösteren tüm yetkililere ve vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişiminin sadece bir partiye değil, millete karşı yapıldığını dile getiren Şimşir, "Ben rozetimi çıkararak geldim buraya. Bu parti meselesi değil. Bu Türkiyemizin istiklal ve bağımsızlık meselesidir. Bütün milleti birleştirmek adına neler yapabiliriz bunu Ispartalılara anlatmak için buradayız." dedi.

BBP Isparta İl Başkanı Şener Taşören ise burada siyasi parti farkı gözetmeksizin omuz omuza bir arada olduklarını dile getirerek, "Siyasi bir menfaat gütmüyoruz. Mesele Türkiye meselesidir. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Gerekirse kanımız da dökeriz." dedi.

- Alanya

Antalya'nın Alanya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterilmeye devam ediliyor.

Alanya'da Atatürk Anıtı önünde binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasilerin çağrısı üzerine başlatılan demokrasi nöbeti için yine toplandı.

Kepki gösterisinde FETÖ'nün darbe girişimini protesto ederken hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, burada yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği için birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini söyledi. Darbe girişiminin ardından millet olarak meydanlara döküldüklerini belirten Aydın, "Artık torunlarımıza çocuklarımıza anlatacağımız şanlı bir anımız ve tarihimiz olacak." dedi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement