Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Edebiyat Ortamı Dergisi Editörü Arif Ay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Karışık kafalı değil, evrensel düşünen pırıl pırıl nesiller yetiştirmeli. Bunun için de iktidarın çok geniş çaplı bir eğitim ve kültür seferberliği başlatması gerekiyor.

19.07.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edebiyat Ortamı Dergisi Editörü Arif Ay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Karışık kafalı değil, evrensel düşünen pırıl pırıl nesiller yetiştirmeli. Bunun için de iktidarın çok geniş çaplı bir eğitim ve kültür seferberliği başlatması gerekiyor." dedi.

Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Mayıs darbesinde ilkokul, 12 Mart muhtırasında lise, 12 Eylül'de üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Öğretim görevliyken 28 Şubat'a şahit olduğunu belirten Ay, şöyle devam etti:

"Bütün öğrenciliğim her on yılda bir tekrarlanan gece baskınlarıyla geçti. Hayata atıldık, yine peşimizi bırakmadı. Bu gece baskınlarının bir yenisini de 15 Temmuz gecesi yaşadık. Pensilvanya'nın örgütlediği bu gece baskını Allah'ın yardımı ve yüce milletimizin basiretiyle ve yiğitçe direnişiyle bertaraf edildi. Darbe girişimini kınıyorum. 'Artık yeter' diyoruz. Allah bu milletin duasının karşılığı olarak bu ağır bedeli ödetmedi."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e İzmir camilerinde vaaz verirken ve adı duyulmaya başladığından beri hiçbir şekilde yakınlık duymadığını dile getiren Ay, "Hep derin devletin öne çıkardığı Apo canisinin bir versiyonu olarak gördüm. Her geçen yıl da bu kanaatim pekişti. Bu Erbakan'a da aynı oyunu oynamıştı. FETÖ örgüt üyeleri bir an önce temizlenmelidir." diye konuştu.

Bu baskınları önlemenin tek yolunun milletin tarihi birikimini, medeniyet değerlerini eğitim sistemine yerleştirmek olduğuna dikkati çeken Ay, "Karışık kafalı değil, evrensel düşünen pırıl pırıl nesiller yetiştirmeli. Bunun için de iktidarın çok geniş çaplı bir eğitim ve kültür seferberliği başlatması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Millet kendi iradesine sahip çıktı"

Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal ise darbe girişimine karşı halk tarafından darbe yapıldığı görüşünü aktararak, "Yabancı ruhluların ve kölelerin milletine karşı olan darbeye millet karşılık verdi. Darbecileri yerle bir ve ters yüz etti. Bu, bizde alışık olmadık bir durumdu." dedi.

Haksal, Türkiye'de daha önce yaşanan darbeleri hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Bugün için koşullar çok değişti. Darbe girişiminde bulunanların amaçlarına ulaşmak için oldukça hazırlıklı oldukları belli oluyor. Sonuçları giderek gün yüzüne çıkıyor. Ama bunu sadece bir kişinin şahsında bir örgüt gibi düşünmek de yanıltıcı olur. Asıl güç gizil ve geride. Öndekiler sadece tetikçi. Darbeler görmüş, yaşamış olanların psikolojileri farklı oluyor. Biz biraz daha soğukkanlıyız."

Darbe girişimini televizyon haberlerinden öğrendiğini paylaşan Haksal, bütün siyasi partilerin ve kesimlerin darbeye karşı birlik oluşturduğunu, Türkiye'nin siyasal tarihinde bir ilk yaşandığı yorumunu yaptı.

Ali Haydar Haksal, süreci iyi değerlendirmek gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Tarafların çok keskin olma yerine, buluşma noktalarını çoğaltmaları bu milletin geleceği için hayırlı olur. Sayın Cumhurbaşkanının ilk çıkışı elbette önemli. Elinde güç de var. Üçlü kararname diye bir sorunu da yok. Diğer siyasi partiler ve toplumun bütün kesimleri ilk kez birlikte karşı durdu. ve ilk kez milletin iradesi baskın geldi, darbeyi bir halk darbesi ile etkisiz kıldı. Darbeler karşısında temkinli olan millet ilk kez temkini bir kenara bıraktı."

Darbe girişimcilerinin güvendiği güç odakları olduğu düşüncesini savunan Haksal, yapılan korsan bildirilerdeki mesajların bunu gösterdiğini vurguladı.

Haksal, dünyadaki egemen güçlerin darbeyi kınıyor gibi göründüğüne işaret ederek, "Eğer darbe başarılı olmuş olsaydı o zaman tam tersi bir durum olurdu. Batı çok yüzlüdür, çıkarlarını önceler. Hemen çark eder. Darbeyi yapanlar bu kez çok acımasız olacaklardı, oldular da. 28 Şubat'ta yaşananların daha ağırını yapacaklardı. Eğer sonuç almış olsalardı çok daha fazla kan akmış olacaktı. Bu millet kendi iradesine sahip çıktı ilk kez ve çok şükür az bir zayiat ile atlatıldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement