Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Milli varlığımıza, çocuklarımızın geleceğine, emperyalizmin bir oyuncağı olarak ihanet eden bu örgütü, bu paralel yapının bütün elemanlarını üniversite, rektörlük, akademik ve idari kadro olarak lanetliyoruz.

19.07.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Milli varlığımıza, çocuklarımızın geleceğine, emperyalizmin bir oyuncağı olarak ihanet eden bu örgütü, bu paralel yapının bütün elemanlarını üniversite, rektörlük, akademik ve idari kadro olarak lanetliyoruz. Bütün varlığımızla bu ihanet odaklarının karşısında olacağız." dedi.

Fatih Üniversitesi'ne atanan kayyum heyeti, üniversitenin akademik ve idari kadrosuyla bir araya geldi.

FETÖ darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okunmasının ardından, Fatih Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Fatih Üniversitesi'nin milletin emeğiyle kurulduğunu fakat olumsuz bir imaja sahip olduğunu belirterek, "Kayyum heyeti ve siz değerli akademik kadromuzla birlikte büyüyen ve gelişen Türkiye'ye katkı sunmak için çalışacağız. Her zaman yeniden başlamak mümkündür. Yeter ki içinizde şüphe ve ihanetin tohumları olmasın. Çünkü şüphe ve ihanet umut taşıyan insanları ve ülkeleri bitirir. Onun için umut ve inancımızı yok edecek şüphe ve ihaneti yok edip, söküp atmamız gerekiyor" dedi.

Daha sonra fakülte dekanları söz alarak 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi, sorumluların en ağır cezalara çarptırılmasını talep etti.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Vahdettin Özcan ise 15 Temmuz'da millete, parlamentoya ve seçilmiş iradeye ihanet edenleri lanetledi. Özcan, seçilmiş irade dışında bir otorite tanımayan ve darbecilere direnen kamu personelini de şükranla yad ederek, bundan sonra 15 Temmuz darbesine teşebbüs eden FETÖ ile herhangi bir şekilde bağı olan hiç kimsenin Fatih Üniversitesi'nde yerinin olmadığını ifade etti. Özcan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu ihanet şebekesiyle birlikte yürüyen, bu gayrı meşru organizasyona, devlete ve millete kast etmiş bu gayrı meşru organizasyona gönül bağı olan herkes bizim düşmanımızdır. Deniz bitti, bu iş buraya kadar. Eğer bu milletin gencine, kadınına, yaşlısına silah sıkan bir hain varsa burayı terk edecek. Bunlarla birlikte olan, gönül bağı olan, bundan sonra da birlikte olacak olan buradan çıkıp gidecektir. Bunlarla birlikte millete tuzak kuran bu üniversitede yer almayacaktır."

Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Hasan Ölçer de 15 Temmuz sürecinde yaşananların sorumlusunun keramet ve seçilmişlik imasıyla halkın bir bölümünü kendine inandırmış olan şarlatan bir vaiz olduğunu ifade etti. Ölçer, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak, idareye el koymaya çalışan darbeci General Semih Terzi'yi vurup, komutanlığın darbecilerce ele geçirilmesini önleyen Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Halisdemir'i de hayırla yad ederek, şehit Halisdemir'e ithafen Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmet'e Mektup" şiirini okudu.

-Rektörlük önünde darbe karşıtı açıklama

Toplantının ardından rektörlük binası önünde toplanan akademik ve idari kadro adına Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz bir açıklama yaptı. Korkmaz, Üniversitelerin bilim üreten yerler olduğunu hatırlatarak, Fatih Üniversitesi'nin herhangi bir dini cemaatin oyuncağına dönüşmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Prof. Dr. Korkmaz ayrıca 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'nin milli varlığına bir sabotaj düzenlendiğini vurgulayarak şunları ifade etti:

"Bilindiği üzere 15 Temmuz tarihiyle paralel örgüt tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına bir sabotaj düzenlenmiştir. Milli varlığımıza, çocuklarımızın geleceğine emperyalizmin bir oyuncağı olarak ihanet eden bu örgütü, bu paralel yapının bütün elemanlarını üniversite, rektörlük, akademik ve idari kadro olarak lanetliyoruz. Bütün varlığımızla bu ihanet odaklarının karşısında olacağız."

Fatih Üniversitesi öğrencileri adına açıklama yapan Yunus Emre Yıldız da tanklara, uçaklara ve mermilere aldırmadan darbeyi engelleyen halkla birlikte milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir talimatına kadar meydanları boş bırakmayacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement