Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, demokrasiyi savunduklarını ve geleceğe sahip çıktıklarını bildirdi.

20.07.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, demokrasiyi savunduklarını ve geleceğe sahip çıktıklarını bildirdi.

Federasyon Başkanı Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi milletin iradesine karşı düzenlenen ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nde halkın iradesi üzerinde bir güç olmadığına dikkati çeken Eroğlu, "Demokrasiye sahip çıkma uğrunda mücadele veren tüm kurumlar ve devlet adamlarımızla beraber kararlılıkla mücadele edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Eroğlu, yaşanan olayın bir kez daha demokratik ve parlamenter sistemin önemini ortaya koyduğunu vurgulayarak, Türkiye demokrasisinin çoğunluk baskısından ve hukuk devletinin yozlaşmasından bu güne kadar zor süreçler geçirdiğini anımsattı.

Gelecek için umudun demokraside olduğunun bilinmesi ve bu bilinçle hareket edilmesini öneren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.

Bu yaşanan darbe girişiminde halk iradesi kazanmış ve darbeciler kaybetmiştir. Bundan sonraki süreç yaşadığımız darbe girişimi kadar önemlidir. Halkımızın kamplaşmaması, hukuktan ayrılarak kardeş kavgasına girmemesi en büyük temennimizdir. Soruşturmalar sırasında da evrensel temel hak ve hukuk, adalet ilkelerine riayet edilmelidir."

Daha fazla demokrasiyi içselleştirerek, daha fazla hukuka sarılarak bu sıkıntılı günlerin aşılacağını ifade eden Eroğlu, "Demokrasiyi savunuyor, geleceğimize sahip çıkıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement